Relaxare! De la 1 iunie se circulă peste tot fără declarații și mergem și la terase

Ziua Copiilor aduce o bucurie și adulților deopotrivă. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat joi, 28 mai, o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse în perioada pandemiei cu noul coronavirus.

Începând cu data de 1 iunie se va renunța la declarația pe propria răspundere și se va putea circula liber oriunde, fie cu mașina sau cu bicicleta. Prin urmare, se va relua și transportul internaţional rutier şi feroviar, în condiţii de siguranţă de distanţare şi de igienă.
Se vor deschide terasele, dar cu anumite condiții. Mesele trebuie să fie la o distanță de doi metri una față de cealaltă, iar la una se va putea așeza maximum patru persoane. Restaurantele vor rămâne, deocamdată, închise.

O veste bună primesc și artiștii, care vor putea susține spectacole în aer liber, cu maximum de 500 de persoane, ce vor trebui să fie așezați pe scaune respectând regulile de distanțare. Cu toate acestea, teatrele și cinematografele nu se vor deschide publicului.

Și unii sportivi au motiv de bucurie. Competițiile ce se desfășoară în aer liber se vor putea relua, însă fără spectatori, iar cele care presupun contact încă sunt înghețate.

Foto: Gabriel Brezeanu

Articolul Relaxare! De la 1 iunie se circulă peste tot fără declarații și mergem și la terase apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*