Relocare! Pomii din fața fostei Prefecturii, replantați pe Câmpia Libertății

Pomii care au fost scoși din fața clădirii fostei Prefecturi din Lugoj au fost deja plantați pe Câmpia Libertății. În primăvara acestui an, printr-o acțiune de voluntariat, tot pe Câmpia Libertății, au fost plantați 130 de arbuști.
În trecut, în zona Monumentului Libertății s-a încercat plantarea unei alei cu nuci franțuzești, aduși din orașul înfrățit Nisporeni, dar din păcate, după un timp, arborii au dispărut. Acum, acești copaci de mari dimensiuni e greu să-i mai fure cineva.

”Cu toate că am obținut aprobarea să tăiem acei pomi, noi am considerat că este mai bine să nu o facem și să încercăm să salvăm arborii respectivi. Dintre cei cinci stejari, am plantat doar trei, pentru că doi au fost afectați la extragerea lor din sol. Nu am reușit să-i scoatem în condiții optime, pentru că nu avem utilaje specializate, așa că am folosit ce am avut. Utilajul și costul relocării a fost susținut de proprietarul clădirii. Unul dintre copaci era cu rădă­cinile foarte aproape de Monumentul Eroilor (statuia Soldatul cu Pușca) și oricum nu putea fi extras în condiții optime”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Întrebat cum va arăta zona după mutarea arborilor pe Câmpia Libertății, edilul șef a spus: ”Acolo vom pune gazon curat. Colegii noștri au achiziționat deja 17 magnolii maturi, cu înălțimi între cinci și șase metri. Este vorba despre arbori maturi, nu sunt puieți. Pe marginea scuarurilor de gazon, se va planta lavandă, care nu numai că are avantajul estetic, dar crește bine și la noi”.

În altă ordine de idei, compostul rezultat în cantități mari de la operațiunea ”Curățenia de pri­mă­vară” a fost împrăștiat pe Câmpia Libertății, unde solul nu este prea bun.

Articolul Relocare! Pomii din fața fostei Prefecturii, replantați pe Câmpia Libertății apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*