Remix

Așteptată cu interes, partida Suedia – România din preliminariile Campionatului European a scos în evidență carențe pe care le știam. La început, echipa României a jucat excesiv de prudent, cu o așezare perimată, cu doi închizători și cu un singur atacant, Pușcaș, izolat de coechipieri, nereușind să atingă mingea de prea multe ori.

Singurele momente de fotbal bun ale naționalei noastre au fost primele 15 minute din repriza secundă, când s-a jucat cu două vârfuri de atac, Keserü reușind să marcheze. Treptat jocul echipei noastre s-a stins, suedezii putând astfel să mențină diferența și să câștige partida. Deși am fost asigurați că echipa României va juca ofensiv, totul a rămas la nivel de bune intenții. Partida de marți de la Cluj cu Insulele Feroe poate fi un bun prilej de a reda puțină încredere jucătorilor.

Antrenorul Dan Petrescu s-a săturat de aventura chineză și a revenit la CFR Cluj, deși antrenorul Alin Minteuan reușise să aducă echipa la stadiul de a câștiga cinci meciuri consecutive. Cu siguranță că Minteuan nu va pleca de la CFR, deoarece el s-a dedicat echipei la fel cum Marius Popescu a rămas fidel echipei Universității Cluj, chiar dacă a fost îndepărtat de la cârma echipei. De altfel la ora actuală se practică numirile de antrenori sub influențe politice.

Așa că, nu mai trebuie să ne mirăm de faptul că echipele naționale U 17, U 19 și U 21 au fost învinse în jocurile disputate, iar echipa U 19 a și ratat calificarea la Campionatul European.

Etapa de la sfârșitul săptămânii trecute a adus câteva rezultate surpinzătoare în liga a doua. Surprizele vin de la echipele timișorene. Ripensia a reușit o victorie meritată la Balotești, Drăghici fiind autorul celor două goluri. Nu întâmplător am remarcat evoluția meritorie a echipei ACS Poli la Arad din partida cu UTA. Iată că de această dată echipa timișoreană a reușit un rezultat de egalitate chiar la Snagov, în partida cu liderul ligii a doua. ASU Politehnica a aplicat o corecție aspră echipei Petrolul Ploiești, echipă cu pretenții la promovare. Ioan Mera s-a dovedit un adevărat căpitan, reușind două goluri care au deschis drumul spre victorie.

UTA a fost învinsă la Clinceni în ultimele 15 minute. Arbitrul Mladenovici, de altfel un arbitru modest, a pus și el umărul la victoria Clinceniului, acordând cu multă larghețe o lovitură de pedeapsă la un duel banal în teren între R. Iuga și Buziuc. Suprinde declarația lui Melinte de săptămâna trecută după înfrângerea cu Luceafărul Oradea, „Eu am făcut contract cu UTA și nu cu Ionuț Popa. Dacă acesta ar fi demis, eu aș rămâne pe loc și nu aș pleca în altă parte.” Melinte uită că atunci când Poli a renunțat la el, Ionuț Popa a fost cel care l-a capacitat să vină la UTA. De altfel, nimeni nu i-a cerut nici un sacrificiu jucătorului în cauză.

În liga a treia, ACS Dumbrăvița s-a apropiat la un singur punct de liderul Șoimii Lipova după victoria din întâlnirea directă. La capitolul surprize, se poate trece victoria echipei FC Hunedoara în fața mult mai galonatei CSM Școlar Reșița. Înaintea partidei s-a creat o stare tensionată, generată probabil de dorința echipei reșițene de a promova.

The post Remix appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*