Remus Steop, 2-0 Ripensia: ”Trebuie să rămânem aceeași echipă modestă, harnică, unită, dornică de progres, și vom vedea unde putem ajunge”

Nou-promovata Ripensia Timișoara și-a păstrat pentru al doilea weekend la rând fotoliul de lider în care se instala încă după runda inaugurală, prima clasată învingând la zero în Ciarda roșie și pentru a doua oară, 2-0 (2-0) cu CS Sportul Snagov, prin goluri înscrise în ultimele 5 minute dinaintea pauzei. La final, antrenorul principal Remus Steop și-a manifestat bucuria pentru debutul reușit de sezon dar a îndemnat și la menținerea picioarelor pe pământ…

Remus Steop, 3 din 3, 16-0, 2-1 și 2-0

Steop, ai cărui roșu-galbeni au marcat pentru a doua oară succesiv două goluri, de astă dată în repriza I, după ce la Oradea răsturnau scorul de la mijlocul părții a doua, a remarcat că ”întotdeauna am crezut mult în ceea ce fac și nu este altfel nici acum. Am reușit și cea de-a treia victorie în Liga 2, dar trebuie să rămânem în continuare modești și să mergem pe aceeași pantă ascendentă, să căutăm să fim concentrați mai mult la finalizare, ceea ce azi din păcate nu am reușit, chiar dacă am avut 2 jucători în plus. Însă am câștigat din nou și nu pot decât să-i felicit pe jucători, dar trebuie să rămânem aceeași echipă unită, modestă, harnică, dornică de progres, și vom vedea unde putem ajunge”.

Remus Steop a mai explicat că ”există o relație antrenament-joc, iar în fiecare antrenament reglăm ceea ce n-a mers bine în joc. Însă ajungem să ne creăm multe ocazii, ceea ce mă bucură foarte tare. Le spuneam înainte de campionat că dacă nu le vom face adversarilor probleme, atunci nu vom reuși în Liga 2 doar prin a încerca să ne apărăm și să jucăm doar pe contraatac. Dar avem jucători cu o calitate tehnică bună și ne permitem așadar un joc de construcție, cu posesia balonului, în care ajungem adesea la poartă, și da, mai și ratăm”.

Antrenorul învingătorilor a mai semnalat și că ”astăzi prima repriză a fost mai echilibrată, Snagov a jucat numai cu mingi lungi, a venit să se apere, a avut replicile ei. Dar de aceea este fotbalul frumos, și e bine ca ambele formații să participe la spectacolul sportiv, adresat celor din tribună. Ne-am creat suficiente ocazii de a marca iar dacă mai și ratezi…”

Steop a mai spus: ”Noi suntem o grupare curată, de un an și jumătate de când sunt aici ne-am pus baza pur numai pe fotbal, nu pe alte aspecte, așa că dacă arbitrul a greșit cumva, nu este problema Ripensiei. Consider însă că azi arbitrajul a fost corect și nu punem problema că s-a încercat altceva decât pe criterii pur fotbalistice”.

Ilfovenii au avut câte un jucător eliminat spre finalul fiecărei reprize. ”Prin eliminarea din tabăra lor, am beneficiat de superioritate numerică, dar fotbalistului român îi lipsește în cele mai multe cazuri concentrarea și astfel s-a ajuns să mai și rateze. Dar nu sunt supărat deloc”.

Mediop a înscris în cel de-al doilea meci succesiv acasă, caz valabil și pentru Zaluschi. ”Remi crește și el valoric, se acomodează cu Liga 2, și sper să-i am pe toți de fiecare dată. În aceste prime 3 etape au demonstrat că poate juca fiecare, însă ceea ce mă interesează foarte tare este echipa, nu un anumit jucător, și așa a fost în toată cariera mea, m-am bazat și axat pe echipă, și mă bucur că au înțeles ceea ce le transmit, că sunt cuminți, iar deocamdată totul decurge bine și să ne bucurăm de ceea ce am făcut. Însă de mâine urmează o altă etapă, pregătirea jocului acasă de marți cu ASA, o echipă bună, i-am văzut aseară, au jucat destul de bine, dar noi punem în aplicare ceea ce știm”.

Marți urmează duelul televizat al primelor două clasate cu punctaj maxim, Ripensia – ASA. ”Este abia începutul de campionat, mai e foarte mult timp până la încheierea campionatului, și niciodată nu m-am gândit foarte, foarte departe, deocamdată ne concentrăm la jocul de marți. E drept, mă gândesc la multe, să pot realiza măcar jumătate, căci dacă nu te gândești la foarte multe, poți ajunge să nu realizezi nimic, dar hai să rămânem modești…” Revenim în timp util cu spusele lui Valeriu Răchită, fotografii, detalii de la deplasarea lui ASU Politehnica la Târgoviște precum și rezultatele și marcatorii din Liga 2 și Divizia D Timiș.

Rezultatele rundei și programul celei viitoare, laolaltă cu clasamentul la zi, pe coloana dreaptă.

The post Remus Steop, 2-0 Ripensia: ”Trebuie să rămânem aceeași echipă modestă, harnică, unită, dornică de progres, și vom vedea unde putem ajunge” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*