Respirăm împreună! Mezzosporana lugojeană Aura Twarowska sprijină recuperarea pulmonară a celor afectați de Covid

Mezzosporana Aura Twarowska, artist de operă cu peste 400 de prezențe pe scena Operei de Stat din Viena, se implică printr-un proiect aparte, dedicat recuperării capacității pulmonare a celor care au suferit de Covid.
Proiectul ”Respirăm împreună!”, care se va desfășura exclusiv online, va avea lansarea în 2 aprilie 2021, ora 20, pe platforma Zoom, iar înscrierile se pot face la adresa de mail respiram.impreuna@gmail.com  Programul se va desfășura între 3 – 18 aprilie 2021.

”Proiectul reunește cântăreți de operă și profesori români de canto din toată Europa, care se vor implica în recuperarea capacității pulmonare a celor afectați de Covid. La ora actuală, au fost aleși cei 12 – 15 mentori, noi așa i-am numit. Avem deja artiști care au răspuns cu entuziasm. Unii dintre ei chiar au suferit de această boală, care afectează plămâni. Foarte important: Programul nu înlocuiește terapiile de recuperare respiratorie specializate, nici controlul medical și nu reprezintă un serviciu medical. Vă rugăm să considerați participarea în acest program ca auxiliară, în timp ce rămâneți în strânsă legătură și sub controlul  medicului dumneavoastră!”, ne-a declarat Aura Twarowska, inițiatoarea Proiectului ”Respirăm împreună”.

Mentorii nu sunt terapeuți, ci cântăreți și profesori de canto români râspăndiți în întreaga Europa: Leontina Văduva – Paris – Lausanne, Dr. Ruxandra Donose – Viena, Prof.Univ.Dr. Marius Vlad Budoiu – Cluj-Napoca, Cellia Costea – Atena, Dr. Aura Twarowska si Dr. Daniel Zah – Timișoara, Drd. Teodora Gheorghiu – Lausanne, Laura Tatulescu – München, Conf.Univ.Dr. Mariana Colpoș, Dr. Veronica Anușca, Silvia Micu, Dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu – București.

Cursurile sunt online, gratuite și se vor desfășura pe platforma Google Meet.

Unii dintre mentorii programului au trecut ei înșiși prin experiența Covid-19 și vor împărtăși participanților modul în care au gestionat problema respiratorie și cum și-au redobândit întreaga capacitate pulmonară.

Vor fi prezentate activități special concepute pentru a îmbunătăți controlul respirației, instrumente pentru auto-controlul respirației și al anxietății, cât și exerciții din practica zilnică a cântăreților. Programul este oferit gratuit și nu necesită experiență sau interes pentru canto.

”Respirăm împreună” va cuprinde exemple de exerciții ușoare de respirație, recitarea unor versuri, abordarea unor fraze melodice simple, dialoguri cu cântăreți de operă care s-au recuperat complet după Covid-19, întâlniri cu medici, profesori, terapeuți, psihologi etc. Cu toate că programul este gândit ca un sprijin în recuperarea respiratorie a celor afectați de Covid-19, participarea este deschisă tuturor celor preocupați de întreținerea și îmbunătățirea funcției respiratorii, în această perioadă cu risc maxim de îmbolnăvire.

„Este o frumoasă inițiativa, nu doar utilă, ci și binevenită. Foarte mulți pacienți care au suferit de Covid-19 rămân cu sechele pulmonare și necesită recuperare. Metoda poate face parte dintr-un program complex de recuperare, și este binevenită mai ales persoanelor care nu au acces la aceste programe de recuperare”, a declarat dr. Virgil Musta, asociat al programului.

”Respirăm împreună” se desfășoară în parteneriat cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, City Doctors Timișoara și Asociatia Dr. Victor Babeș Timișoara, a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie cu același nume. Proiectul se subscrie motto-ului ”Împreună vom reuși” lansat de Dr. Virgil Musta și echipa sa în lupta cu Covid-19 și cu consecințele bolii.

Articolul Respirăm împreună! Mezzosporana lugojeană Aura Twarowska sprijină recuperarea pulmonară a celor afectați de Covid apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*