Responsabilitate! Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân

Începutul lunii februarie vine cu vești bune pentru cetățenii responsabili. Asociația Free Amely 2007 din Lugoj, organizează o nouă campanie de sterilizare/castrare gratuită a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân.
Evenimentul este programat pentru zilele de joi, 4 februarie, în intervalul orar 10-18.30 și vineri, 5 februarie, între orele 8.30 – 18.30, locația fiind Adăpostul de câini al Asociației Free Amely 2007, situat între satele Tapia și Măguri. Programările se fac la numerele de telefon 0731/973866 sau 0726/692964.

Echipa medicală va fi condusă de dr. Darius Terheș, iar sponsor al campaniei este Asociația EDUXANIMA, în parteneriat cu PeTA, una din cele mai mari organizații de protecția animalelor din lume. Campania se va desfășura în condiții de siguranță specifice situației de pandemie.

”În ziua în care aveți programarea pentru sterilizare/castrare să nu dați mâncare câinilor și pisicilor cu care veniți la operat. Persoanele care însoțesc animalele ce urmează să fie castrate trebuie să aibă asupra lor Cartea de identitate (Buletinul) și Carnetul de sănătate al câinelui sau pisicii, dacă au. Dacă animalul nu are carnet, nu-i nici o problemă, pot să vină și fără, doar cu animalul. Câinii și pisicile care se pot castra, femele și masculi, trebuie să aibă vârsta de cel puțin 6 luni. Femelele care au fătat deja trebuie să aibă cel puțin 8 săptămâni de la fătare. Femelele împerecheate deja se pot steriliza. Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!”, transmite Elena Balaj, administratorul Asociației Free Amely 2007.

Conform legii, în România este obligatorie castrarea câinilor, excepție făcând doar câinii cu valoare chinologică.

Articolul Responsabilitate! Campanie de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*