Restart perfect! CSM Lugoj reușește o victorie surpriză cu Dinamo București în primul turneu al returului

Voleibalistele de la CSM Lugoj au început returul campionatului Diviziei A1 cu o victorie spectaculoasă în jocul cu Dinamo București.
Primul turneu din partea a doua a campionatului de volei a fost identic, din punct de vedere al organizării, cu cel din tur, gazdă fiind tot Volei Alba Blaj, tabloul participantelor fiind completat de CSM Lugoj și Dinamo București.

Dacă în primul joc al triunghiularului de la Blaj, gazdele s-au impus cu 3-0 în disputa cu Dinamo, jocul doi nu a mai respectat tiparul din tur și lugojencele au răsturnat calculele hârtiei.

După aproape două ore de joc, CSM Lugoj s-a impus cu 3-2 în disputa cu Dinamo București, reușind o prima surpriză a începutului de tur. Scorul pe seturi a fost 14-25, 25-19, 25-16, 22-25 și 15-9, după un joc captivant, în care lugojencele au excelat la blocaj și în apărare, forțând la maxim serviciul și găsind mereu variante pentru atac.

Disputa se poate spune că a fost tranșată de jocul centrilor, Milena Koprivica (15 puncte) și Katarina Canak (12 puncte) reușind împreună să puncteze de 27 de ori.

Completate eficient de extremele Marija Zelenovic (20 de puncte), Nina Kocic (10 puncte) și Georgiana Popa (9 puncte), astfel că Lugojul reușește din nou să învingă pe Dinamo, o formație care pretindea titlul național la început de sezon. Iar lotul bucureștencelor dau speranța a cel puțin unui podium național, cu Nneka Onyejekwe, Milagros Collar, Nastia Dimitrova sau Maria Karakasheva în sextetul de bază.

În cel de-al doilea joc al turneului de la Blaj, CSM Lugoj a reușit un joc la fel de bun în fața internaționalelor din Blaj, însă au trebuit să se mulțumească cu doar un set câștigat.

Formația lugojeană a cedat primul set, cu 20-25, dar apoi l-a câștigat pe cel de-al doilea, cu 25-20, și a condus în setul trei cu 10-7.

Gazdele au preluat însă inițiativa și și-au adjudecat seturile trei și patru cu 25-14 și 25-15.

Pentru CSM Lugoj au evoluat, pe parcursul celor două zile: Diana Balintoni, Marija Zelenovic, Milena Koprivica, Georgiana Popa, Nina Kocic, Anastasija Sekulic, Katarina Canak, Andra Savu Badiu, Bianca Albăstroiu și cei doi libero, Adriana Popa și Patricia Bărbulescu.
După 13 jocuri, CSM Lugoj se află pe poziția a 8-a în clasamentul Diviziei A1, cu 17 puncte, la trei puncte de locul V, Știința Bacău (20 de puncte).

Cel de-al doilea turneu al returului va avea loc la Lugoj, CSM Lugoj urmând să întâlnească pe CSU Belor Galați (5 februarie) și CSM Târgoviște (7 februarie).

Articolul Restart perfect! CSM Lugoj reușește o victorie surpriză cu Dinamo București în primul turneu al returului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*