Restricții CoVid-19! În Făget și alte 15 localități din Timiș masca devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, iar piețele se închid

În Făget și alte 15 localități din Timiș se impun noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş, întrunit miercuri, 7 octombrie, în şedinţă extraordinară, a decis, printre alte măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2, şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii publice închise şi deschise timp de 14 zile.
Potrivit CJSU se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice, indiferent dacă acestea sunt închise sau în aer liber, în intervalul orar 6,00 – 24,00, pe o perioadă de 14 zile în unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori cum sunt Buziaș, Făget, Sânnicolau Mare, Belinț, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moșnița Nouă, Șag, Saravale, Teremia Mare, Vălcani.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Masca de protecție va trebui purtată și în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și faleze (malurile râurilor).

Pentru piețele comerciale, târgurile, oboarele la care accesul nu este controlat și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanța de 2 m între aceste persoane, se va interzice funcționarea lor, până la încetarea stării de alertă.

Regulile privind distanța între standurile de vânzare precum și între persoane se aplică și piețelor agroalimentare.

Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

În această perioadă de 14 zile se suspendă activitățile cu publicul a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, cafenelelor precum și în baruri, cluburi și discoteci din interiorul clădirilor din unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori.

Excepție face activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare pentru clienții cazați în aceste unități.

Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane, în limita prevăzută de lege, cu păstrarea distanțării sociale.

Operatorii economici care organizează sau desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Autorităților și instituțiilor competente din aceste localități vor trebui să asigure aplicarea măsurilor necesare pentru intensificarea acțiunilor de control în locurile aglomerate precum piețe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, în stațiile mijloacelor de transport în comun sau în zona unităților de învățământ.

Articolul Restricții CoVid-19! În Făget și alte 15 localități din Timiș masca devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, iar piețele se închid apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*