Restructurări! Meridian 22 și Primăria Lugoj vor rămâne fără mai mulți angajați, după ce a fost verificată schema de personal

lugojene. Prima pe lista edilului șef Claudiu Buciu a fost societatea de apă-canal ”Meridian 22”, unde s-au operat cele dintâi restructurări. La ora actuală, este în curs de evaluare activitatea zilnică a angajaților din Primărie, după care se va trece la testarea acestora.
Ideea restructurării nu este aceea de ”dat afară”, ci de a regândi organizarea structurilor interne ale Primăriei, pentru o municipalitate mai bine structurată și mai eficientă.

La ”Meridian”, rămân 96 de angajați din 132

Procesul de restructurare a demarat cu ”Meridian 22”, operatorul local de apă-canal. După cum se știe, societatea are datorii foarte mari, de peste 7.000.000 de lei și a fost adusă în pragul falimentului.

”Meridian 22 are 141 de posturi în organigramă, dintre care ocupate sunt 132. După reorganizare, vor rămâne 96 de angajați. Nu se angajează nimeni suplimentar, doar se reduc posturi, adică Buciu nu aduce pe nimeni. Din evaluarea noastră și din analiză, vor pleca acasă oameni a căror muncă poate fi preluată de alți colegi, încât cei care rămân să lucreze la capacitate maximă. Convenția este să dăm de lucru la oameni, atât cât pot și să nu cheltuim niciun ban pentru timp de muncă irosit. Adică, unii vin la serviciu și nu fac nimic. Am eliminat din organigramă oameni despre care nu mi s-a putut spune ce fac, zilnic, la locul de muncă. Efectiv, nu au putut să spună: ce faci matale acolo?”, spune primarul Lugojului.

Buciu: Sunt obligat să extind procesul de restructurare și la nivelul Primăriei

Primarul spune că procesul de restructurare și reorganizare se va extinde și la nivelul Primăriei:

”Sunt obligat să extind acest proces de restructurare și la nivelul Primăriei, pentru că, la fel, și aici sunt angajați care nu au obiectul muncii. Se vorbește mult despre informatizare, dar la noi nu s-a făcut. Există un proiect de Ghișeu unic, care presupune și digitalizare. În schimb, nu putem să aplicăm, pentru că nu avem spații. Unele sunt ocupate de cunoștințele și prietenii fostei administrații PSD. Eu am dat în instanță evacuarea Asociației pentru Protecția Cetățeanului, condusă de Daniela Lungu și o să ne adresăm executorului să evacueze. Desigur, lucrurile trebuie judecate de la caz la caz. De exemplu, în ceea ce privește asistenții personali ai persoanelor cu handicap, ei sunt acolo pe baza unor legi, eu nu mă ating de ei”.

Claudiu Buciu subliniază că nu sunt doar decizii luate în legătură cu personalul, ci este vorba de regândirea întregii structuri interne a Primăriei municipiului Lugoj.

Mai multe detalii legate de restructurările din cadrul Meridian 22, cine pleacă și ce se va întâmpla în Primăria Lugoj puteți afla din ediția print a săptămânalului Redeșteptarea, care va apărea joi la toate chioșcurile de difuzare a presei și la magazinele partenere.

Articolul Restructurări! Meridian 22 și Primăria Lugoj vor rămâne fără mai mulți angajați, după ce a fost verificată schema de personal apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*