Rețeaua de canalizare din cartierul Militari va trebui refăcută în totalitate

Cartierul de case ridicat pe locul fostei unități militare de infanterie, din strada Timișoarei, are nevoie de o refacere completă a rețelei de canalizare. Probleme au fost încă de la punerea în exploatare, efectele proastei funcționări se observă mai ales în timpul ploilor.
Din cauza diferenței de nivel față de conducta principală, preluarea apelor murdare a fost proiectată prin intermediului unui sistem de pompare, care s-a dovedit ne­funcțio­nal. La agravarea situației contribuie și locuitorii din cartier, care aruncă lucruri nepermise în canalizare.

“Nu avem cum să remediem canalizarea din Militari. Este un sistem prost dimensionat, care nu are cum să-și facă treaba. Practic, canalizarea trebuie refăcută integral, asta înseamnă că vor fi afectate și străzile pe unde au fost introduse conductele. Nici măcar nu găsim una dintre pompe, care cel mai probabil a fost furată. Pe de altă parte, se aruncă tot felul de lucruri care nu au ce căuta în canalizare, mai ales în acest cartier, unde sistemul este compromis definitiv”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Prin urmare, va mai trece mult timp până când condițiile de viață din Militari vor vedea o îmbunătățire.

Deocamdată, administrația locală nu a făcut nici o informare despre existența unui proiect și a finanțării aferente refacerii canalizării și ulterior a străzilor asfaltate care trebuie sparte, pentru a permite efectuarea lucrărilor.

Articolul Rețeaua de canalizare din cartierul Militari va trebui refăcută în totalitate apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*