Rețelele de apă ale Lugojului, dotate cu senzori de detectare a pierderilor

Primăria Lugoj a demarat un proiect pilot de detectare a pierderilor de apă prin mijloace electronice, de pe rețelele vechi din municipiu. Scopul este identificarea mai eficientă a avariilor.
La sfârșitul lunii va avea loc analiza rezultatelor programului de testare.

“După cum se știe, pierderile de apă sunt extrem de ridicate în rețelele noastre de alimentare de pe raza orașului. O soluție până reușim să racordăm toți consumatorii la rețeaua nouă ar fi să depistăm mai eficient pierderile de pe rețea, dar întâmpinăm dificultăți în găsirea avariilor așa-zis ascunse. Este o diferență foarte mare între cantitatea de apă facturată și cea consumată. Am găsit o firmă specializată, din București, care montează senzori de detecție pe țevi și care ajută la localizarea mai bună a avariilor. Au venit la noi și au montat, pentru început câțiva senzori în cartierul de blocuri Cotu-Mic, unde avem niște pierderi care nu au fost încă găsite. Senzorii sunt puși de câteva săptămâni și urmează în zilele următoare să vină cei care le-au montat să vedem cum funcționează sistemul. Dacă rezultatele sunt cele pretinse, atunci vom încerca să accesăm fonduri europene să montăm astfel de senzori în tot orașul”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Echipamentele de testare au fost montate gratuit.

Articolul Rețelele de apă ale Lugojului, dotate cu senzori de detectare a pierderilor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*