RETIM și ADID Timiș anunţă modificarea tarifelor de colectare a deşeurilor în Zona 0 a judeţului Timiş

RETIM Ecologic Service S.A. împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiș informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 0 a județului Timiș,  că urmează să se modifice tarifele de colectare a deșeurilor municipale.

Modificarea tarifelor este determinată in principal de creșterea cuantumului salariului minim pe economie, de creșterea valorii tichetelor de masa, de creșterea costului de colectare a sticlei (datorata creșterii in anumite zone a numărului de clopote si/sau a frecventelor de colectare), de actualizarea cu indicele prețurilor de consum, precum si de creșterea tarifelor de preluare la Depozitul de deșeuri nepericuloase din comuna Ghizela (conform HCJ nr. 74 din 31.03.2021).

Propunerea de modificare a tarifelor unice  pe categorii de utilizatori şi a tarifelor diferenţiate (rezidual si reciclabil) pentru colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi a deşeurilor similare a fost avizată favorabil de către Consiliul Director al ADID Timiș, urmând să fie aprobate de către autoritățile deliberative a unităților administrativ-teritoriale din Zona 0 de colectare a județului Timiș, precum și de AGA ADID, în vederea aplicării noilor tarife.

Localităţile care aparţin Zonei 0 a judeţului Timiş sunt următoarele :  Balinţ, Bara, Belinţ, Bogda, Boldur, Brestovăţ, Buziaş, Chevereşu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Lugoj, Nădrag, Niţchidorf, Racoviţa, Recaş,  Sacoşu Turcesc, Secaş, Ştiuca, Topolovăţu Mare, Victor Vlad Delamarina.

 

Tarifele aplicabile pentru întreaga Zonă 0 Ghizela vor fi:

  • Pentru Persoane fizice , tarife exprimate în lei cu TVA
Tarif – populație U.M Tarif actual – LEI cu TVA Tarif NOU – LEI cu TVA
Unic, din care Rezidual Reciclabil
POPULATIE URBAN lei/persoană/lună 12.10 12.64 9.03 3.61
POPULATIE RURAL lei/persoană/lună 4.13 4.31 3.08 1.23

 

  • Pentru persoane juridice – tarife exprimate în lei fără TVA
Tarif – persoane juridice U.M Tarif actual – LEI FĂRĂ TVA Tarif nou – LEI FĂRĂ TVA
Unic, din care Rezidual Reciclabil
Agenți economici și Instituții Publice lei/tonă 258.60 267.99 277.47 247.58

Articolul RETIM și ADID Timiș anunţă modificarea tarifelor de colectare a deşeurilor în Zona 0 a judeţului Timiş apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*