Revenire cu lovituri de cap pe final: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Crişul Chişineu Criş 2-2 (0-1). Declarații Bura, Abrudean

Prima etapă a seriei vestice în Liga 3 în noul format competițional, primul duel timișean – arădean, remizat la potou după ce vizitatorii au cedat spre final un avantaj de două goluri, anihilat târziu în prelungiri: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Crişul Chişineu Criş 2-2 (0-1).

O săptămână cu o ”dublă” oficială pentru unele divizionare ”C”, după disputele eliminatorii de miercuri din turul I național al Cupei României, timișenii Ghirodei reușind să înscrie în prelungiri pentru a doua apariție consecutivă, mai întâi la Deva, calificare semnată acolo cu 0-1 dintr-o lovitură de la 11 metri transformată la potou de Ghinescu.  

Contrar cursul jocului disputat astăzi de la ora 17 pe arena ”Emilian Pavel” din Ghiroda în runda inaugurală de campionat a Seriei 8, oaspeţii arădeni au deschis scorul în minutul 36, dintr-o centrare lungă a lui Haloş din banda dreaptă, fructificată cu capul de Sebastian Budur, în cross peste Mosoarcă… 0-1. 

Iar aşa se întâmplă când ratezi, bănățenii ajungând să se vadă conduși chiar cu 0-2 în minutul 57, când Suslak a finalizat cu latul pe jos din apropiere, în dreapta portarului, după o pasă perfectă primită de la Budur.

Băieţii lui Vlad Bura nu s-au împăcat însă cu ideea unei înfrângeri acasă la debut şi au luat cu asalt poarta vizitatorilor, reducând din handicap în minutul 81, după ce Velici, intrat la pauză, a driblat în careu şi a centrat lobat pentru Cosmin Mancaş, care a marcat cu capul din 6 metri. 

Final în corzi pentru Crișul, rămasă în 10 jucători când Nistor a văzut cartonaşul roşu pentru o intrare din spate la Mancaş, formația în superioritate numerică izbutind egalarea în extremis.

Meciul era prelungit cu patru minute iar în ultimul adițional, la acţiunea finală a gazdelor, centrarea ca la carte a lui Andreca, intrat la 0-2, a fost finalizată de Cristian Bocşan, cu capul, de la colţul careului mic… 2-2.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Stupu, Bocşan, Vlădia (min. 58, Andreca) – Mancaş (min. 90+1, Mureşan), Poparadu, Saizu, Ghinescu – Kayondo (min. 46, Velici), Piţigoi (min. 58, Pădurariu), Costea (min. 58, Simedru).

Antrenor Vlad Bura.

Pe bancă: Gîrlea – Volosciuc, Ciobanu, Giurgiu.

CS Crișul Crişul Chişineu Criş: Zamfir – Haloş (min. 47, Pătlăgică), Sabău, Nistor, Siminic – A. Pavel – Sulea, Piţ, Suslak (min. 83, Mihuţa), Budur (min. 60, Clej) – Teşedan.

Antrenor: Adrian Abrudean.

Pe bancă: Păşcălău – Tambor,  Lazăr, Ciornei.

Au arbitrat: Antonia Cristian Pascu – Răzvan Adrian Drăgan (ambii din Sibiu) şi Zsolt Kopriva (Carei). Observator de arbitri Luis Moisescu, delegat de joc Florin Oglindoiu (ambii din Drobeta Turnu Severin).

*

Vlad Bura (antrenor principal CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”A fost un meci viu disputat. Sincer, a fost un meci care din punctul meu de vedere l-am dominat, am avut ocaziile mai mari, posesie mai bună. Au înscris după două greşeli de-ale noastre. Dar nu pot să nu atrag atenţia asupra unui fapt incredibil, și anume că un oficial al lor, la scorul de 0-0, în momentul în care Kayondo a scăpat singur, singur spre poartă, a fluierat. Kayondo avea deja un cartonaş galben şi s-a oprit. Sunt lucruri care nu ar trebui să se întâmple în fotbal. Trebuie să lăsăm fotbalul ca un joc curat, altfel o să îndepărtăm tot mai mult oamenii de acest fenomen. După joc, sigur trebuia să batem, cu toate astea, îi felicit pe băieţi şi sunt mândru că această echipă a arătat atât caracter şi a revenit fantastic. I-am dominat copios, în ultimele 30 de minute s-a jucat victoria. E un punct de plecare, ne poate ajuta pentru restul campionatului.”

Adrian Abrudean (antrenor principal CS Crișul Chişineu Criș): ”Îmi pare rău, se poate spune că am pierdut la ultima fază două puncte mari. După aspectul jocului a fost un meci echilibrat, cu două echipe destul de bune pentru acest nivel. Din păcate, în faţă, am resimţit puţin lipsa lui Modan, care nu a reuşit să evolueze. Dar una peste alta trebuie să-i felicit pe jucători. Veneam după o pauză lungă fără jocuri oficiale şi ştiam că va fi un debut foarte greu. Îmi pare rău pentru rezultat. Dar ăsta e fotbalul, se joacă până la ultimul fluier. Am luat două goluri uşoare, trebuie să învăţăm din aceste greşeli, bineînţeles, şi să încercăm să corectăm ce avem de corectat şi să mergem mai departe. Nu am nimic de reproşat arbitrajului. Poate lui Nistor i s-a acordat uşor acel cartonaş roşu, poate era suficient galben, dar nu arbitrii au decis acest rezultat. Trebuia să avem grijă mai mare la 2-0. Îl felicit şi pe Rafi Zamfir, a făcut un meci bun! Îi felicit şi pe adversari, au făcut un meci dârz, au fost două echipe combative…”

Rezultatele etapei I în Seria 8 din Liga 3 și programul rundei a doua, pe coloana clasamentelor.

 

 

The post Revenire cu lovituri de cap pe final: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – CS Crişul Chişineu Criş 2-2 (0-1). Declarații Bura, Abrudean appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*