Revoltător: Reconsul nu o primește pe UTA pe „Francisc Neuman” pentru prezentarea lotului, Meszar reamintește: „Stadionul e al Aradului, iar UTA înseamnă Arad!”

Relația dintre firma Recons, noul administrator al stadionului „Francisc Neuman” și clubul UTA a început cu stângul. Conducerea grupării arădene se lovește de refuzuri pe bandă rulantă din partea directorului Recons, Nicolae Mehelean, în demersurile sale de a face cât mai funcțională noua arenă a Aradului, pentru echipă și public. Cel puțin colaborarea cu angajații Primăriei, conduși de Ioan Ignat, ca să nu mai spunem despre simbioza perfectă cu Drast Company, sunt amintiri frumoase în comparația piedicile pe care le întâmpină utiștii de două săptămâni încoace de când Reconsul a preluat oficial stadionul din Calea Aurel Vlaicu. Există și o șefă a personalului angajat la stadion, în persoana doamnei Monica Dascăl, care – însă – nu ia absolut nicio decizie fără consultarea conducătorului suprem.

Meszar: „Răspunsuri negative la toate solicitările noastre”

Iar Nicolae Mehelean îl tratează cu spatele pe Alexandru Meszar când vine vorba despre discuții, de altfel, normale între chiriaș și proprietar (administrator). Lucruri mărunte, cum ar fi depozitarea unui sistem de sonorizare (necesară pentru meciurile ce urmează, căci cea cu care e prevăzută arena e improprie) într-o încăpere a stadionului sau tăierea unei bare de la sectorul VIP ce incomodează abonații, au primit aviz negativ din partea conducerii Recons. „Am încercat să am un dialog în normalitate cu domnul Mehelean, dar am tot fost amânat și am vorbit doar prin subalternii directorului Recons.  Mesajul pe care vreau să îl transmit este acela că stadionul nu este al primăriei sau al Reconsului, stadionul  este al tuturor arădenilor, iar UTA înseamnă Arad. În momentul de față, clubul UTA are statutul de client, iar Reconsul trebuie să-și servească clientul zilnic. Clubul trebuie să fie întrebat cu ce poate fi ajutat de Recons, iar ceea ce nu poate rezolva Reconsul să lase în sarcina noastră pentru a putea oferi minim confort publicului și condiții echipei noastre. Clubul UTA a investit până acum cam 100 de mii de euro în crearea unor facilități la stadion și nu a solicitat o compensare cu chiria, Reconsul, din câte știm noi, încă nu a venit cu niciun de acasă, cum s-ar spune. Probabil că vor urma investiții și din partea dânșilor, dar până atunci am dori să avem o colaborare normală, în sensul în care să nu primim răspuns negativ la orice am dori noi să facem la stadion. Nu putem deschide o ușă, un geam, căci răspunsul de la Recons e mereu degativ. Domnul director Mehelean trebuie să fie conștient de faptul că cine plătește comandă. Nu poate face domnul director Mehelean programul echipei, nici măcar eu nu pot să îl fac. Singurul în măsură este antrenorul principal, Laszlo Balint, a spus Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA.

„Le promit arădenilor că activitatea clubului nu va fi niciodată perturbată de șefi atotștiutori, ci doar de persoane avizate”

Răbdarea conducătorului „roș-alb” s-a terminat când echipa fanion a orașului pe un alt stadion pentru meciul de prezentare, de miercuri, cu Ripensia. „După ce am comunicat subordonatului domnului director Mehelean programul nostru pe săptămâna viitoare, care includea și meciul de prezentare a lotului și a echipamentului, mesajul dânsului a fost să jucăm în altă parte. De altfel, la toate solicitările noastre, inclusiv la cele mici, mărunte, răspunsul a fost negativ. Eu le promit, însă, arădenilor că activitatea clubului nu va fi niciodată perturbată de șefi atotștiutori, ci doar de persoane avizate”, mai afirmă Meszar.

Mehelean: „Eficientizăm toate obiectivele din municipiu, nu sponzorizăm clubul UTA”

La rândul său, Nicolae Mehelean îi acuză pe cei de la UTA că nu s-au grăbit să semneze contractul de închiriere a stadionului „Francisc Neuman” cu noul său administrator și, prin urmare, nu le poate da curs solicitărilor. „La această oră, cei de la UTA nu au niciun statut legal în relația cu firma noastră. Ei folosesc stadionul, sunt chiriași, dar nu au niciun act la mână. Eu le-am spus că până nu legalizăm totul sub forma unui contract, în care să inventariem totul, adică ce au ei, ce avem noi și cum vom colabora, nu putem merge mai departe. Într-adevăr, ne-au trimis programul pe săptămâna viitoare, știm că doresc să joace și un meci amical miercuri, dar noi le-am comunicat înapoi, printr-un e-mail oficial, că au termen ziua de luni, 12 iulie, pentru a încheia acel contract cu noi. Firma Recons nu sponsorizează UTA, noi eficientizăm toate obiectivele pe care le avem sub administrare în municipiu. De exemplu, organigrama angajaților de la stadion este doar de 5 persoane, un director, două femei de servici și doi băieți care se ocupă de gazon, dar și alte treburi gospodărești. Cu noi totul merge pe transparență și corectitudine”, spune directorul Recons.

Zăpezile de altădată…

Așadar, tensiunile există și ele sunt evidente, iar utiștii parcă încep să regrete, culmea, vremurile în care administrația Gheorghe Falcă aloca bani mai mulți echipei fanion și sportului în general, iar cei de la club pe angajații primăriei, care erau evident mai maleabili, mai săritori. Până la urmă, interesul comun ar trebui să fie binele UTA-ei, fără alte explicații și nuanțe, mai ales că stadionul „Francisc Neuman” a fost construit pentru ea, pe locul pe care chiar moștenitorii baronului l-au cedat municipalității cu condiția să nu-i schimbe niciodată destinația.

0
0

Articolul Revoltător: Reconsul nu o primește pe UTA pe „Francisc Neuman” pentru prezentarea lotului, Meszar reamintește: „Stadionul e al Aradului, iar UTA înseamnă Arad!” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*