Rezultate deosebite la Concursul Internațional “Jurnal de toamnă”, obținute de elevii Școlii Gimnaziale “Anișoara Odeanu”

În cadrul parteneriatului de colaborare al unității școlare lugojene cu Asociația Cultural Științifică ”Pleiadis” din Iași, România și Școala Raională de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” din Telenești, Republica Moldova, elevii lugojeni au participat la Concursul Internațional “Jurnal de toamnă”, demarat în cadrul proiectului.
Din zecile de lucrări propuse pentru acest Concurs Internațional, șase creații au fost selectate să reprezinte unitatea de învățământ lugojeană la etapa superioară a proiectului.

Elevii clasei a VII-a B, coordonați de d-na profesoară de limba și literatura română Monica Victoria Cerbu, au participat cu creații literare deosebite care au fost apreciate și premiate astfel: premiul al II-lea a fost obținut de elevii: Cristina Căpitanu care a participat cu lucrarea “Capriciile toamnei”, Fabiana Ciurescu – ”Mângâierile toamnei”, Denisa Lucași – ”Magie și sărbătoare”, Denis Mangu – “Vraja toamnei”, Ștefania Vlădulescu – “Îngeri cu aripi arse, aurii”. Premiul al III-lea a fost obținut de eleva Anita Micșa cu poezia “Cearta toamnei”.

“Datorită condițiilor actuale, premierea s-a desfășurat fizic, într-un cadru restrâns, la biblioteca școlii, unde elevii au primit diplomele obținute și aprecierile bine meritate. Am profitat de mediul online și pe platforma școlii rezultatele elevilor au devenit cunoscute, sperând ca în cel mai scurt timp, tinerii creatori să devină modele pentru ceilalți colegi. Următorul pas din cadrul proiectului este ca în cursul zilei de astăzi să trimit scrisorile de felicitare, apreciere și mulțumire părinților care ne-au oferit întotdeauna sprijin necondiționat în tot ceea ce privește educarea acestora. Acest proiect urmărește atragerea copiilor și a tinerilor spre participarea la activități cu caracter extrașcolar, încurajarea competiției și a performanței, valorificarea cunoștințelor elevilor implicați în proiect, sintetizarea și promovarea performanțelor cultural – artistice generate de lucrările prezentate, educarea, înțelegerea, aprecierea, promovarea artelor de orice fel și a gustului estetic.”, a declarat prof. Monica Victoria Cerbu, coordonatorul activităților din cadrul proiectului.

Lucrările elevilor premiați sunt publicate într-o antologie, înregistrată la Biblioteca Națională a României, aceasta conținând lucrările premiate la Concursul Internațional ”Jurnal de toamnă”, desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2020.

În cele 946 de pagini au contribuit 2703 autori, peste 3200 de participanți încadrați la acest eveniment, autori și profesori coordonatori. Lucrările pot fi citite pe pagina evenimentului de pe Facebook și pe pagina asociației. https://www.facebook.com/AsociatiaPleiadis/.

Articolul Rezultate deosebite la Concursul Internațional “Jurnal de toamnă”, obținute de elevii Școlii Gimnaziale “Anișoara Odeanu” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*