Ripensia egalează tot pe final în al doilea joc la rând acasă și… premieră: serie de 3 fără eșec. 1-1 (0-1) cu U Cluj

S-a mai întors roata și pentru Ripensia. Duminică a dispus în premieră de ASU Politehnica în campionat, ieri a anunțat oficial învestirea lui Alexandru Pelici începând din 1 ianuarie, azi-dimineață a semnat un parteneriat cu UVT iar de la ora 19 a inaugurat etapa a XIII-a în Liga 2 prin a evita tot la potou o înfrângere acasă, la fel ca miercurea trecută, 1-1 pe ”Dan Păltinișanu” cu o nou-promovată, care s-ar fi putut desprinde până atunci. Implicit, timișorenii au legat 3 apariții fără eșec, o premieră pentru roșu-galbeni în noul campionat.

Completând prin înfrângerea la Târgoviște o nouă serie de 3 eșecuri, precum în rundele 3-5, Ripensia se arăta a fi tot mai periclitată în zona inferioară a clasamentului Ligii 2, însă ultimele trei reprezentații consecutive pe ”Dan Păltinișanu” i-au mai ușurat nițel grijile, stopând declinul și dându-i speranțe de mai bine. Miercurea trecută, în intermediară, a evitat o nouă înfrângere prin egalarea semnată de Apro în minutul 89, 1-1 cu Energeticianul, marcatorul golului intrând în repriza a II-a, iar duminică a semnat o semnificativă victorie cu ”violeții” lui ASU Politehnica, prin Popovici, cooptat în cursul acestei campanii, ceea ce a fortificat implicit moralul elevilor lui Radu Suciu, care știu de-acum și numele viitorului lor antrenor.

În acest context i-au întâmpinat bănățenii pe ardeleni, chit că alb-negrii de sub Feleac descindeau cu nu mai puțin de 11 puncte în plus la zestre și cu amintiri plăcute din ultimele deplasări, 1-1 la Mioveni și 3-0 în intermediara pe ”Farul”. Rămânea de văzut cum se vor descurca timișorenii în lumina disputării celui de-al patrulea meci la rând la un interval tot de 4 zile, dar tocmai ei au fost cei care au venit din urmă pe final, smulgând remiza în prelungiri, semn că sigur stau ceva mai bine cu moralul decât acum câteva etape: Ripensia Timişoara – Universitatea Cluj 1-1 (0-1).

De fapt, prin acest nou punct adjudecat la potou, Ripensia a înclinat în favoarea sa balanța partidelor în care a înscris cu folos spre final, în raport cu cele în care s-a văzut pierzând puncte în ultimele minute. O pățea tot pe ”Dan Păltinișanu” în prelungirile primei apariții considerate a fi acasă, 2-3 cu ACS Poli, iar apoi și la Arad în minutul 85, 2-1 pentru UTA, dar chiar și la fruntașa CS Sportul Snagov, care o egala în Ilfov în minutul 90: 1-1.

Însă, din etapa imediat următoare, a început și Ripensia să dea lovituri pe final, precum izbutea Dumiter în minutul 85 al deplasării din runda inaugurală la Dunăre, un 2-1 victorios cu Dacia Unirea Brăila. Tot el a marcat și în minutul 90 golul succesului din etapa a 7-a cu CS Balotești, 2-1 pe ”Dan Păltinișanu” de la 0-1 la pauză, recidivând și astăzi chiar în prelungiri, după ce săptămâna trecută și Apro salva pe final pielea ripensiștilor. Ar fi deja 6 puncte în plus smulse în ultimele faze, față de cele 4 irosite în aceleași minute de final.

Din păcate însă, prea puțini care să le împărtășească ușurarea, căci din nou s-a remarcat trista poveste a absenței spectatorilor pe stadionul „Dan Plătinişanu”, spre 200 cu indulgență, plus 23 de suporteri veniţi de la Cluj, cu mențiunea că în tribună se află şi Neluţu Sabău.

A fost uvertura etapei și este vorba totuși despre eșalonul secund, Liga 2, dar absența tot mai evidentă a spectatorilor de pe ”Dan Păltinișanu” tinde a deveni boală cronică. Dacă nici la Ripensia – ”U”, o reeditare și a unui mai recent duel de Cupa României câștigat tot aici de timișoreni, atunci când? Răspunsul este în posesia celor cu drepturile de difuzare, și care în mod cert au beneficiat de o asistență mai numeroasă, în fața micilor tot mai mari ecrane.

S-a jucat joi la ora 19, în miez de octombrie, și poate că este mai greu deja să-i scoți pe oameni din case… Și fără ei, caravana a luat-o implacabil din loc, cu lovitura de începere dată de clujeni, care chiar în primul minut au expediat primul şut pe poartă, prin Florescu, de la 17 metri și prins fără probleme de portarul Păduraru. Care a legat astfel din nou două titularizări la rând, la post fiind și la un nou şut de la 23 de metri, expediat de Dorin Goga, atât de familiarizat cu gazonul arenei de pe Bega.

De cealaltă parte, Radu Suciu apela la două forțe proaspete față de 11-le aliniat duminică seară contra lui ASU Politehnica, Străuț și Cluci reintrând în prima garnitură după absența din weekend, pe când Țieranu a început pe bancă iar Gueye și-a văzut de ispășirea pedepsei, suspendarea.

Apropo de care, primul cartonaş galben s-a acordat deja în minutul 9, încasat de ”galbenii” Timişoarei prin junele Cluci, și tot pentru o copilărie, precum sportivul de culoare, de astă dată pentru lovirea în minge după fluierul arbitrului. Apoi, în minutul 11, Goga prindea un şut de la 25 de metri dar mult peste poartă…

Oricum, clujenii își manifestau intențiile ofensive, iar în minutul 23 se alegeau și ei cu primul ”galben”, Florescu, fault asupra lui Popa.

În sfârşit, prima ocazie pentru Ripensia, în minutul 24, când Claudiu Apro a şutat din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, balon respins cu greu de portarul Dur-Bozoancă în corner.

Minutul 33 a adus centrarea lui Takacs de pe dreapta, în faţa porţii, reluată de Gavra cu capul de la 8 metri, la care Păduraru a plonjat şi a prins spectaculos mingea. Același Takacs s-a și accidentat însă, căzând rău şi fiind înlocuit cu Alexandru Coman.

Dar cu trei minute înainte de pauză oaspeţii au deschis scorul după centrarea celuilalt Coman, Marius Coman, expediată de pe flancul drept, mingea trecând printre cei doi Toma iar Goga reluând spectaculos cu dreptul de la circa 3 metri. A împins mingea în plasă… 0-1. Și putea fi chiar 0-2 în primul minut de prelungiri, 45+1, când Florescu i-a pasat excelent lui Haţiegan în careu iar acesta, de la 12 metri, a şutat în dreapta porţii timişorene dar pe lângă…

Și partea a doua a meciului s-a reluat cu Buși umblând la buzunar, în minutul 48, când Goga a primit cartonașul galben pentru un fault asupra lui Popovici la 35 metri de poarta sa, dar vâlceanul s-a temperat brusc, în minutul 52 iertându-l pe Abrudan, care îl călca pe gleznă la 30 de metri de poartă lateral dreapta pe Anghelina, înlocuit pentru ultimul sfert de oră cu Bădăuță, după ce mai intra și Zaluschi, în locul lui Cluci. Din acea fază, lovitură liberă tot cu Apro la pupitru, şut puternic, deturnat din nou miraculos de Dur-Bozoancă în corner. Popovici a fost cel mai faultat jucător al partidei, acum secerat de Giurgiu chiar din spate, la care clujeanul de această dată nu a mai fost iertat de arbitru, ”galben”.

Ce-i drept vizitatorii au dominat în căutarea desprinderii, dar fără suficientă luciditate și nici atâta precizie, Haţiegan, Goga și rezerva Sepsi ratând ținta. Iar când nu înscrii și închizi meciul, încasezi…

În minutul 90+2, la ultima fază a uverturii etapei a 13-a, o lovitură de colţ pentru gazde, perfect executată de Călin Toma în fata porţii, de unde rezerva Ţieranu, ca primă schimbare în locul lui Marius Toma din minutul 63, a recentrat cu capul la Dumiter iar acesta, de la circa 6 metri lateral, a înscris în colţul din stânga lui Dur-Bozoancă… 1-1. Că a încasat pe început de meci de la ASU Politehnica Timișoara, că a încasat în prelungiri de la Ripensia, Universității Cluj nu i-a prea priit de fapt pe ”Dan Păltinișanu”…

Cât despre Ripensia, cu câte un gol pe același gazon în 3 jocuri la rând, a strâns 5 puncte, cea mai mare captură a lui Călin Toma și compania în runde consecutive din acest campionat. Și ceva mai mult timp la dispoziție acum pentru a pregăti următorul asalt, în Moldova, tot contra unei nou-promovate. La Aerostar Bacău, nu tare departe în aceeași zonă cu probleme.

*

Ripensia Timişoara: Păduraru – Adrian Popa, Străuţ, Burdeţ, Marius Toma (min. 63, Ţieranu), Călin Toma – cpt., Apro, Anghelina (min. 77, Bădăuţă), Popovici, Cluci (min. 65, Zaluschi), Dumiter.

Director sportiv, antrenor interimar: Radu Suciu

Pe bancă:  Rădulescu – Monea, Stoi, Kawagoe.

AS FC „U” Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs (min. 39, Alexandru Coman), Abrudan, Cordoş, Berci, Florescu, Giurgiu – cpt., Haţiegan, Goga (min. 75, Greu), Gavra, Marius Coman (min. 79, Sepsi).

Antrenor: Adrian Falub.

Pe bancă: Albuţ – Taub, Hordouan, Dumitrescu.

Au arbitrat: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) ajutat la cele două margini de Ovidiu Timar (Marghita) şi Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş). Arbitru de rezervă Dorin Petru Voina (Reşiţa). Observator de arbitri Cornel Corocan (Reşiţa), iar delegat de joc Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Programul etapei a XIII-a, pe coloana clasamentelor.

 

The post Ripensia egalează tot pe final în al doilea joc la rând acasă și… premieră: serie de 3 fără eșec. 1-1 (0-1) cu U Cluj appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*