Ripensia încheie seria de 4 remize în deplasare cu un triumf la Reșița: 1-2 (0-1)

Aseară spre miezul nopții cu grijile distante legate de soarta naționalei României, exprimate telefonic în cadrul comentariilor televizate după categoricul eșec decisiv cu 0-2 (0-2) cu Suedia, astăzi la matineu cu grijile presante și imediate ale tentativei de redresare a nou-promovatei cărășene, weekend fotbalistic al fostei ”furnici” cu pedigree nemțesc a ”tricolorilor”, Dorinel Munteanu, aflat la debutul acasă pe banca tehnică a roșu-negrilor Reșiței, într-un ”meci de 6 puncte” al ocupantelor primelor două locuri de retrogradare. Ex-mijlocașul cu puzderie de selecții n-a stopat însă nici pe arena ”Mircea Chivu” picajul campioanei seriei vestice a Ligii 3, care avea prilejul egalării la puncte a roșu-galbenilor din Timișoara, cum nu-l curma nici săptămâna trecută în duelul din Harghita al promovatelor, din contră, vizitatoarea Ripensia dublând diferența de puncte între cele două și săltând spre mijlocul ierarhiei: 1-2 (0-1).  

Munteanu a preluat-o pe CSM Reșița după o adevărată serie neagră a elevilor lui Leontin Doană, dar punctele tot întârzie să apară în Valea Domanului, unul singur din ultimele 21 posibile, în precedentul meci acasă, remizat 1-1 cu Petrolul Ploiești, formă sportivă pe care în acest ritm se conturează termenul retrogradare, cărășenii urmând a încheia sezonul de toamnă cu deplasări la CS Sportul Snagov și clujeni, urmate de primirea ex-liderului CS Mioveni.

Ripensia a încheiat în schimb perfect săptămâna în care a remizat pe plan local în intermediara de miercuri, 1-1 cu ASU Politehnica, prelungind seria pozitivă prin a profita întrucâtva de deplasarea lungă a reșițenilor din urmă cu 3 zile, la Miercurea Ciuc, aceste intermediare fiind un pod prea îndepărtat pentru orice grupare oarecare și cu resurse limitate din fotbalul românesc, cu adevărat peste puterile în plan sportiv ale multor protagoniste. 

Implicit, astăzi s-a împlinit exact o lună de când CSM Reșița n-a mai câștigat, și n-a aniversat-o prin a reveni pe căi victorioase, ci și-a îngreunat și mai mult soarta, acel 2-1 cu SCM Gloria Buzău venind în urma unui zdrobitor 1-7 pe ”Mircea Chivu” cu trupa ajunsă să joace acasă în Drobeta Turnu Severin. Șapte apariții consecutive așadar fără victorie pentru roșu-negri, de-acum și 7 fără înfrângere pentru Ripensia, toate în urma catastrofalului 0-5 pe ”Electrica” în fața celor din Mioveni, semn că ambele bănățene au fost pățite acasă la acest capitol în tur.

S-au prelungit așadar anumite traiectorii, în derivă în cazul reșișenilor nou-promovați, de invincibilitate în repertoriul Ripensiei, care n-a mai cedat în ultimele cinci deplasări, din 23 septembrie, de la un 1-0 la malul mării.

Deplasarea de astăzi i-a fost pe plac, spre Banatul montan, penultimă ieșire din 2019, cea finală fiind tot la o nou-promovată, din Buzău, dar abia după ”dubla” acasă cu trupa cu caiete de sarcini și ACS Campionii FC Argeș. 

În tot cazul, Ripensia are un bilanț afară care spune multe, 10 2 6 2, 11-13 12 puncte, așadar zece deplasări față de cele numai opt partide jucate acasă, ceea ce ar ușura în principiu misiunea din sezonul de primăvară. Pe rând, 2-1 victorios în Trivale, 3-0 pentru Metaloglobus, 1-1 la Călărași, 2-2 la Miercurea Ciuc, 1-0 pentru Farul, 1-1 la Cluj, 0-0 la Târgu Jiu, 0-0 în Regie, 3-3 la Turnu Măgurele, iar astăzi de la ora 11, în etapa a XVIII-a din Liga 2, CSM Reșița – Ripensia 1-2 (0-1). 

Timișorenii au deschis scorul când le era lumea mai dragă, în ultimele nici 10 minute din prima repriză, în urma unei lansări lungi din partea căpitanului Apro pe adresa golgheterului Albert Voinea și a șutului acestuia în transversală, Chera reluând cu capul balonul ricoșat în careu, și au dublat avantajul la mijlocul părții secunde cu încă o lovitură de cap, de astă dată a puncherului în persoană, Albert Voinea, goleador de frunte secund divizionar, riposta gazdelor fiind târzie și tardivă, gol de onoare la potou în urma unei faze fixe, corner fructificat de fundașul central Banac, înlocuitor de circumstanță în formula de start a titularului Ehmann, accidentat la încălzire. 

Problemele lui Dorinel Munteanu se făceau așadar resimțite încă dinaintea partidei, după lunga ieșire în Harghita, iar nici gazonul de pe ”Mircea Chivu” n-a ajutat cauzei ocupantei locului 17, Coman ratând în primele minute din preajma buturilor, după ce se descotorosea de Hecsko și chiar de goalkeeper-ul Dobre.  

Care va să zică Hecsko a revenit în primul unsprezece, într-o remaniere pe jumătate a defensivei de la un joc la altul, titularizat în apărare fiind totodată și Popa, în vreme ce Tînc și Toma le-au lăsat locul. Alte două noutăți în formula de start față de meciul de miercuri, Călin și Golda, pe când Popovici a început astăzi pe bancă iar Stoi deloc.

Problemele amfitrionilor s-au amplificat în minutul 34, accidentare și a lui Dat, înlocuit cu Lazăr, devenind tot mai greu de rezolvat în minutul 38, când Chera a deschis scorul pentru Ripensia pe balonul ricoșat din transversală la șutul lui Voinea: 0-1. Iar vizitatorii puteau intra chiar și cu 0-2 la vestiare, Zimmermann respingând puțin mai apoi lovitura de cap a lui Voinea.

Timișorenii au ieșit cu bine și din sfertul de oră din urma pauzei, după care Munteanu a efectuat și a doua schimbare, însă, precum în ultimul sfert de oră al reprizei I, urmarea a fost aceeași, și anume un gol al oaspeților. Din tabăra cărora a mutat și Pelici, Monea în locul lui Golda și Zaluschi în cel al lui Neagu, a doua apariție ca rezervă a metronomului de la mijloc, după recuperare.

Gol căzut în urma centrării lui Popa, prelungite de Călin spre golgheterul Voinea, cap pe lângă Zimmermann: 0-2 la mijlocul părții secunde. Și douăzeci de minute rămase de jucat, misiune ca și imposibilă pentru CSM. Iar Ripensia n-a mai cedat avantajul, precum vinerea trecută la Turnu Măgurele, unde revenea de la 2-0 la 2-3 dar era egalată pe final, din contră, fiind la un pas de 0-3 la intrarea în ultimul sfert de oră, doar Zimmermann sau imprecizia din careul mic menținând scorul nemodificat. Mai mult, au mai ratat și Apro respectiv Voinea, înainte ca orgoliul nou-promovatei să catalizeze o zvâcnire finală. 

Ene a fost la un pas de 1-2 după ce l-a depășit și el până și pe portarul Dobre, dar gol… ”turcesc”, reușita de onoare căzând totuși când era însă prea târziu, în minutul 90, în urma unui corner de pe dreapta, rezerva Cioablă preluând iar Banac finalizând.

Trei puncte prețioase pentru Ripensia într-un ”meci de 6 puncte” al vecinelor bănățene. De-acum foste vecine. Preț al victoriei la revenirea lui Alexandru Pelici într-o boltă peste ani în locurile unde antrena, accidentarea lui Popa dinaintea ultimul sfert de oră. 

*

CSM Reşiţa: Zimmermann – Acka (minutul 73), Banac, Vlădia, Vădrariu – Cristea, Poiană (cpt.; 62, Stănescu) – Răducan, Coman, Dat (34, Lazăr) – Ene.

Rezerve: Horvat – Săulescu, Musteţea și Caragea.

Antrenor: Dorinel Munteanu.

Ripensia: Dobre – Popa (75, Popovici), Hecsko, Apro (cpt.), Lungu – Burdeţ, Călin – Golda (64, Monea), Neagu (65, Zaluschi), Chera – Voinea.

Rezerve: Păduraru – Tînc, Vasluian.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Arbitri: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) – Mihaela Ţepuşă (Bucureşti) şi Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu); rezervă: Mihail Sebastian Lăstun (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) şi Cristian Petrean (Hunedoara).

Rezultatele zilei și programul etapelor 18-19 în Liga 2, ultimele două din tur, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

The post Ripensia încheie seria de 4 remize în deplasare cu un triumf la Reșița: 1-2 (0-1) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*