Ripensia, presată să frângă aripile lui Aerostar. ”Să putem începe și noi campionatul!” Prim joc găzduit de roșu-galbeni în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu” după un an și 12 zile

Două dintre cele 5 echipe încă fără nici un punct în Liga 2 se vor întâlni sâmbătă de la ora 11 pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara în etapa a patra din noul campionat, a patra din totalul de 21 de runde ale turului înaintea împărțirii pe grupe valorice, play-off 1-6 și play-out în două serii, Ripensia pierzând la scor cele două deplasări avute la craioveni și prahoveni iar Aerostar Bacău cedând pe linie cu 0-1, acasă cu ”U” Cluj și CSM Reșița, iar afară la Constanța.

Ripensia – Aerostar, o dispută directă care se încheia 1-0 anul trecut pe ”Dan Păltinișanu”, pe 4 mai 2019, în etapa a 33-a din ediția 2018-2019, încheiată de timișoreni pe locul 13, cu 9 puncte în plus față de băcăuanii de pe poziția a 17-a, retrogradând după numai un sezon la acest nivel, cu mențiunea că formația de pe malurile Bistriței învingea atunci în tur, 2-0 acasă în octombrie 2018.

Roșu-galbenii abia au avut timp să se regrupeze după dușul rece de marți seară de pe ”Ilie Oană”, 5-0 pentru Petrolul, trei zile mai puțin de pregătire a jocului de pe ”Dan Păltinișanu” față de moldavii învinși sâmbăta trecută acasă cu 0-1 de CSM Reșița.

Aerostar Bacău a revenit în Liga 2 în baza liniei de clasament 16 14 0 2 40-10 42 puncte, cu 7 în plus față de suceveni conform ierarhiei Seriei 1 în Liga 3 la ora întreruperii campionatului în martie 2020, când începea returul printr-un 3-1 acasă cu AFC Botoșani 2. Momentan, numai înfrângeri pentru moldavi, fără a înscrie…  

Ripensia e în fața a 3 partide la rând în Timișoara, cu băcăuanii, la concitadina ASU Politehnica și cu buzoienii, după care va urma deplasarea la Slobozia, iar Cosmin Petruescu și elevii săi sunt conștienți că o asemenea ocazie precum meciul cu Aerostar impune obligatoriu spargerea gheții la capitolul puncte în clasament, nu de alta dar bănățenii s-au pricopsit cu un program nefavorabil, 9 partide acasă și 11 în deplasare, dintre care două au bifat, neprielnic și prin faptul că au prilejul de a debuta pe teren propriu abia în etapa a IV-a.  

În acest context, antrenorul Petruescu a semnalat în conferința de presă matinală că ”suntem conștienți că urmează un meci extrem de important, dar și dificil, în care avem de depășit un prag psihologic, atât noi cât și vizitatorii noștri, formații fără puncte după primele 2-3 etape. Aerostar are o echipă tânără, foarte bine organizată în jurul a 2-3 jucători mai cu experiență, cum ar fi Anca Trip, Jabre sau Vraciu, o echipă preocupată să practice un fotbal bun. A pierdut la limită toate partidele dar a avut și neșansă în anumite jocuri. Suntem conștienți de importanța meciului, dar nu e unul decisiv, pentru că suntem doar în etapa a 4-a”.

Petruescu a explicat de ce Ripensia revine cu această ocazie pe ”Dan Păltinișanu”, după ce sezonul de primăvară îl începea pe ”Electrica”, 3-0 cu Metaloglobus în februarie 2020 și 1-1 cu Dunărea Călărași în martie: ”Am considerat că gazonul este mai bun decât pe Electrica, unde vineri după-amiază se mai dispută și un meci din Liga 3, așadar e bine să avem condiții foarte bune de disputare a partidei”.

De fapt, a trecut mai bine de un an de zile de când Ripensia n-a mai jucat acasă în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu”, 0-1 (0-1) pe 7 septembrie 2019 cu Petrolul, după care găzduia 7 întâlniri din restul sezonului de toamnă pe ”Electrica”, printre care și un 1-1 pe 13 noiembrie cu ASU Politehnica. Intrare într-o nouă toamnă, echinocțiul urmând a avea loc săptămâna viitoare, marți 22 septembrie la ora 16:31…

Despre erorile portarului Dobre la Ploiești, Petruescu a reamintit că ”am început un proiect în vară, bazat în special pe jucători tineri, ceea ce întotdeauna necesită timp, răbdare. Este un proiect asumat în primul rând de către mine, dar și de către președintele Dumitru Mihu, și e normal să apară fluctuații de randament, de formă, iar când am decis să începem în poartă cu un juniori, am luat în calcul și astfel de greșeli. Rămâne însă un jucător de perspectivă, un copil talentat, și sperăm ca în următoarea perioadă atât la el cât și la ceilalți tineri să corectăm greșelile apărute, multe dintre ele, neașteptate. În pregătiri nu au făcut astfel de greșeli, cu toate că am jucat și cu echipe bune, din același eșalon cu noi, precum CSM Reșița, ASU Poli, U Craiova, și n-am jucat doar cu bucătari și ospătari, și să spunem că nu am putut să ne dăm seama de potențialul echipei. În acest debut de camp am comis însă câteva greșeli care ne-au costat în primul rând puncte, dar în al doilea rând s-au înregistrat diferențe foarte mari, care nu ne fac cinste, mie personal ca antrenor, dar și jucătorilor. Însă înfrângerile rămân tot înfrângeri. Acum avem mare nevoie de o victorie și 3 puncte, să putem începe și noi campionatul… Facem tot posibilul să depășim acest moment greu!” Ripensia n-a mai câștigat un meci oficial în Liga 2 din 22 februarie 2020, 3-0 cu Metaloglobus, de-atunci trecând aproape 7 luni.

În preambulul declarației sale, Petruescu l-a felicitat pe fostul său elev Mihai Pintili pentru ”spectaculoasa calificare de aseară, deși sunt puțin supărat pe el că nu și-a respectat promisiunea, și anume aceea de a-și încheia cariera la o echipă pe care o antrenez și – de ce nu? – să mai reușim o promovare împreună. Dar îl felicit pentru succes și pentru că a ales această carieră!”

Arbitrează Andrei Lucian Țiții din Șura Mică, asistat de arădeanca Mihoc și Ilinca, din Craiova.

Ripensia – Aerostar este unul dintre cele 6 meciuri ale etapei a IV-a în Liga 2 programate sâmbătă de la 11, printre care și CSM Reșița – ASU Politehnica, în aceeași zi mai disputându-se și Rapid – AFC Turris-Oltul. Programul complet, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal, rezervată rezultatelor și clasamentelor. 

The post Ripensia, presată să frângă aripile lui Aerostar. ”Să putem începe și noi campionatul!” Prim joc găzduit de roșu-galbeni în Liga 2 pe ”Dan Păltinișanu” după un an și 12 zile appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*