Ripensia, prim succes acasă după 7 jocuri și aproape o jumătate de an, mai exact 176 de zile: ”dublă” Mediop

Nou-promovații în galben-roșu au trecut la limită în jocul televizat de astăzi din Ciarda Roșie de ultima clasată dintre formațiile rămase în cursă în Liga 2, mărind astfel la 6 puncte avansul față de ocupantele primelor poziții de retrogradare: Ripensia Timişoara – Dacia Unirea Brăila 2-1 (1-1). Bănățenii au trecut cu bine hopul debutului oficial acasă în 2018, deși cu prețul accidentării portarului în prima repriză, cu această ocazie smulgând primul triumf pe teren propriu după 15 etape.

Victorie meritată şi muncită pentru elevii lui Paul Codrea, antrenor principal care a debutat cu dreptul și acasă în noul an, după ce Ripensia remiza 1-1 la Ștefăneștii de Jos în urmă cu două săptămâni, în compania Sportului Snagov, deplasare față de care timișorenii au efectuat o modificare în unsprezecele de start, și anume Ungureanu în locul lui Țugui.

Mediop revine cu două goluri. La ultimul meci acasă din 2017, 4-4 cu Luceafărul, marca 3

După o periculoasă lovitură liberă de la 18 metri, executată de Călin Toma cu un şut pe jos în dreapta portarului Botaș, care a respins în corner, minutul 7 l-a găsit în acțiune pe Bădăuță, care a recuperat o minge din picioarele lui Țăranu și l-a servit excelent pe Mediop, la 9 metri de poartă, unde senegalezul a driblat și l-a învins pe goalkeeper cu un şut pe jos în stânga lui: 1-0.

Putea fi 2-0 peste doar două minute, când Apro și-a arătat calitățile de tunar la fazele fixe, dar portarul Brăilei s-a opus, deturnând din nou în corner, rămas fără rezultat. Și o accidentare în tabăra oaspeților, care au efectuat şi prima schimbare, atunci când Bucur nu a mai putut continua jocul și a fost schimbat cu Ciucureanu.

Aşa este însă când ratezi, căci ocaziile se răzbună, iar egalarea a survenit în minutul 25. Atunci, la o incursiune pe flancul stâng, Viţan a centrat tânărului Andrei Banyoi, care i-a luat fața lui Bocșan și a înscris cu un voleu spre vinclu, în stânga lui Munteanu.

Regretabilă accidentarea lui Dalin Munteanu în minutul 27, când a ieşit curajos la o minge în marginea careului, pe care a boxat-o, dar, jenat de un adversar, a căzut ca secerat, accidentându-se stupid. După 4 minute avea să fie scos de pe teren cu targa şi dus la Salvare, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, la pauză sosind și cea de-a doua Salvare și fiind transportat la spital.

Rezerva de portar Mario Contra avea să semneze un debut fără gol în liga a doua. Iar prima repriză se încheia la egalitate şi nu se mai întâmpla nimic.

În repriza a doua, oaspeţii au încercat să conserve rezultatul, mulţumindu-se cu un rezultat de egalitate, dar gazdele au dominat iar în minutul 69 Viţan l-a lovit în genunchi pe căpitanul Adrian Popa, mai rapid în dorința sa de a ajunge la minge. Timișoreanul a căzut iar arbitrul a acordat corect lovitură de la 11 metri. Oaspeţii au protestat inutil, după care Mediop a transformat cu sânge rece în stânga portarului şi a adus o victorie meritată pentru echipa sa, semnând ”dubla” în acest meci.

La finalul căruia s-a revărsat o mare bucurie în tabăra galbenilor, salutându-i pe suporterii veniţi la meci. Doar era primul triumf acasă în Liga 2 al bănățenilor din 16 septembrie încoace, de la un 4-1 cu Metaloglobus, în urmă cu 7 reprezentații acasă. Vineri se va împlini o jumătate de an de la acel succes…

După fluierul final, la circa un minut, în drumul spre vestiare, jucătorul George Niţă, de la oaspeţi, s-a răţoit cu arbitrul Haidiner, care i-a arătat al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu, pentru proteste. În tribună s-a aflat şi antrenorul Dan Alexa, de la echipa lider Dunărea Călăraşi, reperat în galeria foto, pregătită în consemnarea viitoare, laolaltă cu declarațiile…

Iar timișorenii vor merge runda viitoare în Trivale, așteptându-i apoi pe târgovișteni…

*

Ripensia Timişoara: D. Munteanu (min. 31, Mario Contra ) – Bocşan, Burdeţ, Apro (min. 66, Ţugui ) – Adrian Popa, Mînecan (min. 87, Stoi), Zurbagiu, Călin Toma – Adrian Ungureanu – Mediop, Bădăuţă.

Antrenor: Paul Codrea

Pe bancă: Marius Toma, Laurenţiu Tudor, Dumiter şi Golda.

Mihai Hecsko este în continuare indisponibil.

Dacia Unirea Brăila: Botaş – Niţă, Ţăranu, Hamza, Nicola – Anghelina, Stănciulescu (min. 84, Jurgen Dushkaj) – Manea, Bucur (min. 13, Ciucureanu), Viţan (min. 71, Cubleşan) – Andrei Banyoi.

Antrenor: Alin Pânzaru.

Pe bancă: Olaru, Gîţ, Coteţ, Sima.

Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara)-  Ovidiu Timar (Marghita) şi Casian Băla (Arad). Arbitru de rezervă: Vladimir Nagy (Aiud).

 

 

The post Ripensia, prim succes acasă după 7 jocuri și aproape o jumătate de an, mai exact 176 de zile: ”dublă” Mediop appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*