Ripensia schimbă în atac. Bădăuță pleacă, Drăghici vine

Ripensia a anunțat efectuarea unei schimbări în compartimentul ofensiv, despărțindu-se de Alexandru Cătălin Bădăuță și cooptându-l pe Octavian Drăghici. Bădăuță debuta oficial la roșu-galbeni tocmai în runda de start din 2018 a Ligii 2, deschizând scorul în minutul 62 al remizei 1-1 la CS Sportul Snagov în februarie anul trecut, iar ultima sa apariție pentru bănățeni a fost la lansarea în 2019, sâmbătă pe ”Electrica”, din minutul 62 al eșecului cu 1-0 la ACS Poli, în locul lui Gueye, după ce gazdele tocmai au înscris. Drăghici, marcator anul trecut pentru ”violeți” și în Liga 1, n-a jucat sâmbătă la amfitrioni, trecând în schimb de astăzi în lotul lui Alexandru Pelici.

Golgheterul retrogradatei din Liga 1 a trecut așadar de pe ”Electrica” în ”Ciarda Roșie”, aducând cu sine cele 7 reușite semnate în sezonul de toamnă al Ligii 2 pentru alb-violeții de pe loc de retrogradare, dintre care 4 în primele 4 etape din vară, prin care deschidea scorul la Ovidiu într-un 4-1 (1-1) pentru nou-promovata Farul, deschidea scorul și din penalty în același minut 35 în debutul acasă din runda secundă, 2-2 (1-0) cu Dacia Unirea Brăila, înscria în minutul 80 golul 2 tocmai împotriva Ripensiei în triumful cu 2-3 (1-0) din tur de pe ”Dan Păltinișanu”, dar și prelua conducerea la 1-2 în minutul 64 al ieșirii pierzătoare cu 4-2 (1-0) la CS Luceafărul.

Ulterior, Drăghici a mai marcat în ultima treime a sezonului de toamnă, deschizând scorul din lovitură de la 11 metri în minutul 6 al eșecului acasă cu 1-2 (1-0) cu CS Aerostar Bacău, egalând în minutul 76 al deplasării la Mioveni, 1-1 (0-0), și stabilind scorul pauzei în minutul 34 al startului returului, în decembrie 2018 pe ”Electrica”, 3-0 (2-0) cu Farul.

Drăghici a jucat ca titular integralist în majoritatea partidelor lui ACS Poli din acest campionat, atât în primele 6 etape, după care în cea de-a șaptea era înlocuit de Stere spre finalul întâlnirii pierdute cu 1-2 pe ”Dan Păltinișanu” cu CS Sportul Snagov, cât și în rundele 9-12 respectiv 15-21, aliniindu-se așadar la startul a 18 meciuri din ediția 2018-2019 a Ligii 2. N-a apărut în schimb numai în deplasarea la Balotești cât și într-o ”dublă” consecutivă, acasă cu ASU Politehnica respectiv la Cluj, după episodul distractiv în rol de nuntaș.

Alexandru Bădăuță, sosit iarna trecută în Ciarda Roșie de la ASU Politehnica, a jucat în returul trecut mai multe meciuri la rând ca titular în urma debutului în calitate de marcator în unsprezecele Ripensiei, iar în prima jumătate a turului actualei campanii a plusat cu mai multe alinieri la start, în etapele calup 2-5 și 7-9, după care a apărut sporadic ca rezervă, în repriza a II-a, așa cum se întâmpla și cu ocazia primul meci acasă pentru Alexandru Pelici pe banca timișorenilor. Care apela la Bădăuță, acesta egalând în minutul 78, 1-1 cu CS Mioveni. Gol care i-a asigurat titularizarea în deplasarea imediat următoare, în București, 1-1 la Daco-Getica, adăugându-i acesteia și aparițiile la start în ultimele două confruntări din 2018, adjudecate cu 2-0 pe teren propriu, cu brăilenii și bihorenii.

Sâmbătă a fost însă capăt de linie pentru atacant, intrând în schimb în scenă Octavian Drăghici, pentru un an și jumătate. Iar primul prilej pentru a-și face simțită prezența în galben-roșu este conferit de primirea în weekend a roșu-albilor arădeni pe la care a trecut în pelerinajul său fotbalistic în afara Timișoarei, duelul vestic fiind programat în cadrul rundei a XXIII-a. Și mai apoi, întâia ieșire a Ripensiei din capitala Banatului pentru un meci din Liga 2 în 2019, la fruntașa Academica Clinceni.

Meciurile etapei viitoare și clasamentul Ligii 2, pe coloana datelor tehnice.

The post Ripensia schimbă în atac. Bădăuță pleacă, Drăghici vine appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*