Riscă UTA cu adevărat retrogradarea în cazul instrumentat de DNA împotriva celor doi „oficiali” ai săi?

Doi „oficiali” ai clubului UTA, în speță directorul general, Codru Grădinariu și directorul de competiții, Claudiu Drăgan, au fost trimiși în judecată într-un caz ce ce poate semăna cu cel în care a fost implicat Gigi Becali în anul 2008. Atunci, patronul celor de la FCSB le-ar fi oferit suma de 1,7 milioane de euro fotbaliștilor de la Universitatea Cluj pentru a-i stimula într-un meci cu contracandidata sa directă la titlu, CFR Cluj. Inclusiv valiza cu banii a fost interceptată într-un restaurant din Cluj, prin urmare opinia publică a vorbit despre „cazul valiza”. În 2013, Becali a fost condamnat la 3 ani cu închisoare, din care a ispășit jumătate. În schimb, FCSB nu a avut deloc de suferit din punct de vedere sportiv, bucureștenii evoluând inclusiv în cupele europene.

Din rechizitoriul procurorilor prezentat în urmă cu două săptămâni rezultă că reprezentanții UTA-ei le-ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor celor de la Foresta Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu rivalii la promovare ai arădenilor, Sepsi Sfântu Gheorghe. Meciul conta pentru etapa a 35-a ediției 2016-2017 a Ligii a II-a, iar formația din Covasna avea să se impună cu 4-2 în Moldova și să-și continue marșul spre elită, în timp ce UTA avea să piardă barajul cu ACS Poli în dublă manșă: 1-2, la Timișoara și 1-3, la Șiria, acolo unde echipa arădeană și-a disputat meciurile de acasă în acea stagiune.

Pe 12 mai, conducerea „roș-albă” a reacționat printr-un comunicat scurt, în care se prezintă și un document din care rezultă că UTA nu este în niciun fel implicată în proces și, deci, nu riscă niciun fel de sanțiuni. Totodată, șefii clubului sunt convinși că Drăgan și Grădinariu vor avea la final o sentință favorabilă, iar dacă acest lucru nu se întâmpla: ”Vom lua măsurile care se impun”.

Astăzi, însă, telekomsport.ro scrie că Radu Vişan, secretarul general al FRF, a sesizat Comisia de Disciplină în cazul în care Drăgan și Grădinariu au fost trimişi în judecată, încercând să o bage, astfel, și pe UTA la mijloc. Ar fi vorba despre o manrevă a Astrei și a lui Dani Coman de a se agăța de orice pentru a scăpa de retrogradare, însă trupa de pe Mureș știe exact ce are la mână în acest caz.

Prin urmare, gruparea arădeană nu este tocmai liniștită, riscând să ia drumul ligii secunde dacă va fi găsită vinovată. Dacă în cazul „Valiza”, FCSB a scăpat, nu același lucru se poate spune despre FC Argeș în 2009, după ce Cornel Penescu a fost găsit vinovat în dosarul „Mită pentru arbitri”.

Tot cei de la telekomsport.ro susțin că o decizie în acest caz se va lau în cel mult o lună de zile, cea mai dură sancțiune pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc fiind retrogradarea din Liga 1 și reprimirea Astrei, care a retrogradat pe teren chiar ieri, după eșecul de la Ovidiu, cu FC Voluntari. În nedoritul caz în care ar fi găsită vinovată, UTA ar mai avea oricum varianta Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

0
0

Articolul Riscă UTA cu adevărat retrogradarea în cazul instrumentat de DNA împotriva celor doi „oficiali” ai săi? apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*