Robert Papp, campionul pus tuș de ipocrizie

Decizia valorosului sportiv lugojean, care deși din păcate nu și-a concretizat pe deplin talentul la nivel de seniori, de a se implica în politică este o inițiativă lăudabilă, pentru că este nevoie de oameni tineri, de acțiune, care să se implice în administrația orașului.
Faptul că a ales să se alăture unui partid care pune în practică multe procedee interzise (ca să păstrăm limbajul sportiv) este decizia lui, care nu poate fi contestată. De fapt politica românească, indiferent că vorbim de PSD, PNL, PMP, USR, are multe de reformat și fiecare are uscăturile proprii. Unii reușesc să scape de ele, alții nu vor.

Ceea ce este intrigant la fostul campion european de juniori, este asocierea cu primarul Francisc Boldea, iar motivele sunt mai multe.

Primul dintre acestea ar fi că Boldea nu și-a ținut niciodată promisiunea față de Papp de a-i acorda o locuință, așa cum a promis când sportivul era pe culmile gloriei, iar acesta a fost unul dintre motivele care au dus la renunțarea practicării sportului de mare performanță.

Al doilea și cel mai evident, iar aici sunt martori colegii săi de la CSM Lugoj, de la Ștefan Gomoescu și până la Aurel Munteanu, este vehemența cu care îl contesta, pe merit, pe Francisc Boldea, când clubul lugojean se lupta cu mari neajunsuri financiare.

Una dintre propunerile de atunci ale lui Robert Papp era să fie adunați toți sportivii și împreună cu aceștia să meargă peste Boldea în birou să își ceară drepturile.

Foarte repede a uitat Robert Papp faptul că se plângea că sportivii de la greco-romane îl sună mereu să își ceară salariile, care nu mai veneau.

”Își bate joc de noi”, era una dintre formulele rostite cu mare dreptate de colegul de acum a lui Boldea, la adresa lui Boldea.

Răsplata primarului a fost pe măsură, pentru că prima echipă desființată din cadrul CSM Lugoj a fost tocmai echipa lui Robert Papp, campioană națională la lupte greco-romane.

”Dacă am ales să mă întorc în Lugoj, e pentru că îmi doresc să fac ceva pentru orașul meu și pentru generațiile următoare, iar una peste alta, echipa lui Boldea e singura care a demonstrat că poate face ceva! Restul știu doar sa facă circ și scandal!”, spune Robert Papp.

Când a demonstrat acest lucru, când ați stat cu toții șase luni fără salarii la CSM Lugoj, când nu au fost bani de deplasări, echipamente, medicamente?

Culmea că atunci și Robert Papp era unul dintre cei care făceau circ și scandal, iar asta pe drept.

Un campion adevărat intră drept pe saltea, ia adversarul și dă cu el de pământ.

În nici un caz nu se ia de mână cu el, cum a făcut Robert cu Franți!

Articolul Robert Papp, campionul pus tuș de ipocrizie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*