Rocadă la Guvern: noi miniştri la Apărare şi Economie

Conducerea PSD l-a validat ieri pe senatorul Mihai Fifor, ministru al Economiei, pentru funcția de ministru al Apărării Naționale, a anunțat președintele PSD, Liviu Dragnea.
Pentru funcția de ministru al Economiei a fost propus deputatul PSD Gheorghe Șimon.
„Am avut în ultimele zile mai multe discuții cu prim-ministrul, referitoare la nominalizarea pentru ministrul Apărării. Amândouă sunt posturi importante și până la urmă decizia comună pe care am prezentat-o colegilor noștri a fost Mihai Fifor, pentru că este un om responsabil, are avantajul că în ultimele luni a lucrat la Ministerul Economiei ca ministru, a mers prin țară, a văzut obiective economice și în această perioadă a lucrat foarte mult împreună cu Ministerul Apărării pentru industria de apărare. Gheorghe Șimon este un om cu experiență foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD. De asemenea, are experiență în economia reală, lucrând în zona privată mulți ani înainte. Este vicepreședintele partidului, este inginer. Deci, are toate argumentele pentru a fi un ministru al Economiei bun și pentru a avea o colaborare foarte bună cu ministrul Apărării”, a detaliat președintele PSD. Tot ieri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului Apărării și a lui Gheorghe Șimon la Ministerul Economiei, după cum a informat Administrația Prezidențială.
Ulterior, noii miniștri de la Apărare și Economie – Mihai Fifor și Gheorghe Șimon – au depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis.
La ceremonie au participat premierul Mihai Tudose, vicepremierii Sevil Shhaideh și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
Totodată, au fost prezenți și consilierii prezidențiali Ion Oprișor și Cosmin Marinescu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*