Rodica Paraschiv: Un gest de măreaţă normalitate, a 67-a ediţie a Universităţii Populare de Vară “Nicolae Iorga“!

Chiar dacă în condiții diferite comparativ cu anii anterior, ieri, pe 6 septembrie, s-au deschis Cursurile de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga” de la Vălenii de Munte. La eveniment a participat inclusiv președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, oameni de cultură, parlamentari de Prahova și alte oficialități.
nicolae_iorga_3De altfel, președintele Academiei Române a apreciat faptul că au fost organizate și în acest an cursurile de vară ale Universității “Nicolae Iorga”. „Îi felicit pe organizatori că au găsit cu cale să nu întrerupă șirul acestor întâlniri, pentru că, altminteri, vom fi în primejdie de hainire. Ne vom haini cu toții în izolare și vom uita de colectivitate, de solidaritate, de nevoia oamenilor de a fi împreună!”, au fost cuvintele de deschidere transmise de Ioan Aurel Pop, la Vălenii de Munte.
Evenimentul de la Vălenii de Munte, care a ajuns la a 67-a ediție, se va desfăşura în perioada 6 – 9 septembrie, iar personalităţi de marcă ale vieţii ştiinţifice şi culturale româneşti vor participa şi vor susţine conferinţe și prelegeri.
nicolae_iorgaPrezentă la deschiderea cursurilor Universității “Nicolae Iorga”, deputatul de Prahova Rodica Paraschiv a ținut să transmită prahovenilor emoția momentului: “Cu 112 ani în urmă, Nicolae Iorga organiza la Vălenii de Munte cursurile de vară ale Universității Populare, cu un număr de 50 de participanți. Astăzi, suntem tot 50! O cer regulile! Și totuși… Un gest de măreață normalitate, a 67-a ediție a Universității Populare de vară “Nicolae Iorga“! Cultura poate ajuta oamenii să învingă frica, să înțeleagă vremea și vremurile! Felicitări organizatorilor, libertatea gândirii și păstrarea tradițiilor ne ajută să rămânem normali, în vremuri anormale!”, a fost mesajul plin de emoție transmis de Rodica Paraschiv, deputat de Prahova și fost prefect al județului Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*