Roger Federer nu participă la Australian Open!

Este un șoc pentru lumea mondială a tenisului, cât și pentru organizatorii de la Melbourne – toată lumea îl aștepta pe elvețian să intre pe tabloul principal al primului Grand Slam al anului 2021, dar… Federer spune că recuperarea sa, după accidentarea din iunie, a decurs bine și s-a făcut progresiv. Echipa sa de medici îl sfătuiește, însă, să nu forțeze participarea la Antipozi, pentru că tenismanul nu este refăcut complet.

Se întrerupe, astfel, șirul de 21 de ediții consecutive de Australian Open, la care Roger a participat, debutul făcându-și-l în 2000, când în finală l-a învins pe americanul Michael Chang. Și, culmea, ultima apariție oficial pe court, a lui Federer, s-a petrecut tot la Melbourne, în luna februarie a acestui an, în fața sârbului Novak Djokovic, în semifinalele turneului, meci pierdut cu 6-7, 4-6, 3-6. După care, toate turneele au fost oprite, din pricina pandemiei de coronavirus.

”De săptămâna viitoare mă voi gândi, împreună cu staff-ul meu, la programul turneelor din 2021 – voi începe să joc din a doua parte a lunii februarie”, a spus elvețianul, care are în palmares 20 de trofee de Grand Slam câștigate. Să mai spunem că este pentru a doua oară în cariera sa, când fostul lider ATP, care deține recordul acestei supremații de 310 săptămâni, nu participă la un Grand Slam, din pricina unei accidentări la genunchi – în 2016 a avut probleme cu genunchiul stâng și a ratat US Open, iar acum are probleme cu genunchiul drept și va rata Australian Open.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*