Roger Junior a semnat cu UTA: Mijlocașul brazilian e așteptat la Arad înainte de Anul Nou! VIDEO

După eșecul intern, 1-2, cu CS U Craiova, Laszlo Balint a vorbit despre o primă achiziție pentru UTA în pauza de iarnă. „Categoric ne gânim la ceva transferuri, avem deja semnat un contract cu un jucător de profil ofensiv, avem și alte discuții deschise, dar avem un impediment valabil la toată lumea, timpul foarte scurt. Nu există perioadă de pregătire în această pauză de Sărbători, dar este evident că vor fi jucători la care vom renunța și vor fi jucători care vor veni, este o realitate”, a transmis a antrenorul arădenilor la microfoanele televiziunilor centrale.

Fotbalistul despre care a vorbit Balint se numește Roger Junior Rodrigues Figueira, un fotbalist brazilian de 24 de ani. Număr 10 de picior stâng, Roger Jr. joacă în Europa de doi ani, trecând pe la Kukesi și Kastrioti (Albania) și Riga FC (Letonia). Cu această ultimă formație s-a încununat campion în această toamnă, dar a și evoluat în preliminariile Champions League (0-2 cu Maccabi Tel Aviv). În turul doi preliminar al Europa League, Riga a trecut de 1-0 de Tre Fiori, campioana din San Marino, pentru ca apoi să se recunoască învinsă de campioana Scoției, Celtic Glasgow (0-1). În țara natală, noul „decar” al arădenilor a evoluat pentru trei cluburi: Vila Nova, Botafogo-PB, Goiania și Atletico Goianiense.

După ce campionatul Letoniei s-a încheiat la finele lunii noiembrie, noua achiziție a „Bătrânei Doamne” s-a întors acasă, în Brazilia, pentru o vacanță de o lună de zile. Rojer jr. e așteptat la Arad înainte de Anul Nou, tocmai pentru a se acomoda puțin cu clima și orașul, înainte de a demara antrenamentele sub comanda lui Laszlo Balint, pe 2 ianuarie 2021. Probabil, dacă va prezenta un test anti-COVID negativ făcut cu minim 48 de ore înainte de a zbura în România, ar trebui să evite carantinarea. Bineînțeles, fotbalistul va fi retestat și la Arad înainte de a se alătura noilor săi colegi.

Rojer jr. acoperă, astfel, un post deficitar la UTA, cel al coordonatorului de joc. La juniori, dar și sub comanda lui Ionuț Popa și Cristi Păcurar și David Miculescu a fost folosit în acel rol, dar Laszlo Balint l-a reprofilat mijlocaș de bandă.

VIDEO!

1
0

Articolul Roger Junior a semnat cu UTA: Mijlocașul brazilian e așteptat la Arad înainte de Anul Nou! VIDEO apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*