Roger – Miculescu, traseul ce i-ar putea schimba planurile tactice lui Balint: „Capacitate de efort fantastică și cifre foarte bune…a dat soluție purtatorului de balon”

Ultimele trei puncte ale unui sezon cu 9 victorii stagionale în deplasare pentru UTA au venit la Giurgiu. Contra Astrei, Laszlo Balint l-a utilizat în premieră, din primul minut, pe brazilianul Roger pe poziția de mijlocaș central.

Risc tactic cu Roger lângă Vorobjovas: „Mă bucur că băieții au interpretat foarte bine ceea ce le am cerut”

Nouarul arădenilor a făcut cuplu în centrul liniei mediane cu lituanianul Vorobjovas, cei doi conlucrând la faza primului gol marcat de Miculescu. „Roger a mai jucat acolo, chiar dacă l-am mutat doar pe parcursul meciurilor. Acum a fost un risc din punct de vedere tactic pe care mi l-am asumat la acest meci. Pe momentul de posesie am jucat într-un sistem, pe cel de non-posesie ne grupam în altul. Una peste alta, mă bucur că băieții au interpretat foarte bine ceea ce le am cerut și că până la urmă am reușit să ne asigurăm cele trei puncte. Dar, ca să revin, Roger se pliază, are calitățile necesare să joace pe acea poziție. Are o capacitate de efort fantastică, cifrele lui după fiecare meci sunt la a la cel mai înalt nivel posibil, raportat la ceea ce se întâmplă în Liga 1.  Chiar și Hora a coborât un pic pe momentul de construcție, nu stătea vârf împins, tocmai ca să ajute această dezvoltare a jocului și să avem un jucător intermediar. Așadar, îi felicit încă odată pe jucători, pentru că, pe lângă mentalitate și atitudine, au interpretat excelent și cerințele tactice pentru meciul cu Astra”,  consideră „principalul” trupei de pe Mureș.

Dinamică perfectă la golul lui Miculescu

David Miculescu a reușit al doilea său gol în Liga 1 dintr-o poziție centrală, acolo unde tinde să ajungă mai mereu venind din poziția pe care i-a conferă schema tactică, cea de mijlocaș de bandă dreapta. „A atacat centrul din poziție de mijlocaș dreapta, după care s-a făcut un schimb de poziții între el și Buhăcianu. Este o dinamică pe care o putem întâlni deseori în joc, au reacționat foarte bine, atât David, cât și Buhăcianu. Au dat soluție purtătorului de balon, au câștigat profunzimea prin demarcare. În plus, Miculescu a avut acea execuție din prima, fără să se mai gândească, în întregul său a fost un gol foarte frumos lucrat și finalizat”, a fost observația lui Gyuszi Balint.

Îl laudă pe Colțescu: „Experiența și-a spus cuvântul, intervenția lui Buhăcianu nu era de roșu”

Tomozei, Benga și Isac rămân în afara lotului și pentru meciul cu Poli Iași, dar UTA mai putea avea un absent, pe Vali Buhăcianu, dacă Sebastian Colțescu ar fi acționat la primul impuls și l-ar fi eliminat pe atacantul arădenilor la acea intrare imprudentă, dar neintenționată, asupra portarului David Lazar. În plus, evident desfășurarea jocului de la Giurgiu ar fi fost, probabil, alta, din moment ce faza respectivă s-a petrecut în minutul 12.  „Într-adevăr, au fost niște emoții, nu ascund acest lucru. Înițial, am observat că Sebastian Colțescu adus mâna la buzunarul din spate, unde, în mod normal, stă cartonașul roșu, dar experienta și-a spus cuvântul. A așteptat, s-a sfătuit și cu arbitrul de tușă, cu arbitrul de rezervă, pentru că și ei sunt o echipă și se pot ajuta. Mai multe perechi de ochi văd cât se poate de bine o fază, din unghiuri și perspective diferite și mă bucur foarte mult că a luat decizia corectă. A fost o neglijență din partea lui Vali să întindă piciorul după minge, dar nu a fost un atac violent, până la urmă a fost decizia corectă luată de Colțescu. Unele decizii ale arbitrilor pot dezechilibra meciurile și atunci trebuie luate analizând toate unghiurile și aspectele unei astfel de faze”, opinează antrenorul „Bătrânei Doamne”.

0
0

Articolul Roger – Miculescu, traseul ce i-ar putea schimba planurile tactice lui Balint: „Capacitate de efort fantastică și cifre foarte bune…a dat soluție purtatorului de balon” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*