România a ajuns la CE de handbal feminin, dar e posibil să nu joace niciun meci!

Mâine începe Campionatul European de handbal, programat, inițial, în Danemarca și Norvegia. Doar că vikingii norvegieni au refuzat să mai fie gazde ale competiției, de teama infestării cu COVID-19. Așa se face că vecinii lor, danezii, și-au asumat și cele două grupe repartizate în Norvegia, Grupele C și D, acordândule un fieff tradițional pentru handbal, orașul Kolding, aflat la mai puțin de 100 de kilometri de cealaltă bază a Grupelor A și B, localitatea Herning.

Conform programului, naționala tricoloră ar trebui să intre în competiție maine, 3 decembrie – Neagu și compania vor întâlni Germania, în primul test, de la 19:00, ora României. Urmează meciul contra Poloniei, pe 5 decembrie, de la ora 17:00, pentru ca prima fază să ne aducă la semicerc un adversar de temut, selecționata Norvegiei, de la ora 21:30.

Sigur, acesta este programul pe hârtie, dar naționala noastră este în pericol să fie exclusă din competiție, din pricina problemelor infectării cu virusul COVID-19. La plecarea de pe Aeroportul Henry Coandă, aflată chiar cu un picior pe scara avionului, pivotul selecționatei noastre, Crina Pintea, a fost oprită la sol, fiind depistată pozitiv. La doar o zi de la acest eveniment nedorit, cum era normal, și colega ei de cameră, extrema dreaptă Laura Chiper, s-a molipsit de la Pintea, fiind izolată separat într-un alt hotel și așteptându-se evoluția bolii. România a fost băgată în carantină, vreme de 24 de ore, urmând ca alte și alte teste să fie efectuate astăzi și mâine, cu doar câteva momente înaintea primului meci.

Eu cred că vor mai apărea și alte cazuri de îmbolnăviri, pentru că și Crina și Laura au stat zile bune printre tricolore, fără să respecte distanțarea socială. De altfel, nici n-ar fi avut cum, pentru că antrenamentele la handbal au un anumit specific, iar virusul se răspândește foarte ușor. Este posibil să nu am dreptate și celelalte tricolore să fi scăpat neatinse, insă nici în această situație nu au prea multe sorți de izbândă – neantrenate, în ultimele zile, dar mai ales demoralizate, din pricina faptului că au pierdut două jucătoare decisive, fetele noastre nu vor mai avea aceeași putere de luptă, aceeași determinare, cu care se-ndreptau spre avionul de Danemarca.

De altfel, și MVP-ul echipei noastre, Cristina Neagu, a recunoscut că vestiarul naționalei României nu este în cea mai bună formă: ”Pierderea Crinei Pintea este una imensă în condiţiile actuale, este o componentă de bază a echipei naţionale şi pe lângă golurile pe care le marchează va fi foarte greu să suplinim lipsa ei pe fază de apărare. E clar că avem o echipă destul de neexperimentată la acest Campionat European, nu trebuie să ne ascundem după deget. Cel puţin centrul apărării la acest Campionat European va fi format din nişte jucătoare care au jucat puţin sau deloc pe poziţia aceea.

Va fi greu, dar mergem la drum cu ce avem, vom încerca să ne încurajăm una pe cealaltă şi să formăm un grup cât mai unit pentru a suplini absenţele şi carenţele pe care le avem în acest moment. E clar că în condiţiile actuale cumva performanţa sportivă pică pe locul doi, pentru că şi noi, jucătoarele şi staff-ul, toată lumea, este îngrijorată de acest virus.
Încercăm să stăm cât mai feriţi, ăsta e clar un lucru care o să conteze foarte mult, pentru că în momentul în care într-o echipă o să apară mai multe cazuri de COVID şi nu poate alinia cea mai bună formulă, aşa cum nici noi nu o putem face, acea echipă va avea probleme”, a declarat Neagu, înaintea plecării în Danemarca.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*