România bate Norvegia, la handbal, și merge la Olimpiadă – asta este soluția!

Astăzi, ceva mai de dimineață, naționala de handbal senioare a României a plecat în Muntenegru, pentru a participa la Turneul preolimpic, ce va începe mâine, 19 martie, la Complexul Verde din Podgorica. O competiție extrem de importantă, dacă ne gândim că primele două clasate vor primi viză de Tokyo, adică vor juca la Olimpiada japoneză.

În Grupa a 3-a, de la Podgorica, cele trei naționale, care-și dispute locurile pentru Țara Soarelui Răsare sunt Norvegia, Muntenegru, țara gazdă, și România. Ordinea enumerării este una aleatorie, contează clasamentul final, după disputarea celor două meciuri oficiale. Sigur, s-au făcut tot felul de calcule, s-au analizat șansele noastre și s-a ajuns la concluzia că, pentru tricolore, marea finală, ca s-o numim așa, este cea împotriva Muntenegrului, selecționată mult mai accesibilă, decât cea a Norvegiei. Conform programului stabilit, Norvegia va juca pe 19 cu Muntenegru, începând cu 20,30, ora Româniai, apoi pe 20 se dispută meciul dintre România și Norvegia, tot de la ora 20,30, pentru ca duminică, de la ora 17,00, să se joace Muntenegru-România.

Eu cred că se va ajunge la un clasament în trei – România va bate Norvegia, este șansa cea mai mare de a ajunge la Jocurile Olimpice, dar este posibil să ia bătaie de la Muntenegru. Va conta foarte mult și golaverajul, dar orice calcule am face, importante sunt și primul meci, și cel de-al doilea. Nimeni nu se așteaptă să forțăm cu Norvegia, dar trebuie s-o facem, este biletul nostru norocos, pentru că nordicele vor veni ceva mai relaxate, după victoria pe care o anticipăm cu Muntenegru, din prima zi. Doar că, fetele noastre trebuie să producă un handbal de pe altă planetă, să zburde și să facă ambele faze cu toată determinarea.

Este un moment crucial, pentru handbalul feminin românesc, și aș vrea să cred că tricolorele realizează importanța misiunii lor. Ba mai mult, îl invit și pe selecționerul Adi Vasile să iasă din visarea în care a intrat, de când a fost numit la națională, și să să-și pună mintea la contribuție, să găsească modalitatea prin care să facă față acestui important turneu.

Iată echipa care a făcut deplasarea:
Extreme stânga: Florică, Iuganu
Interi stânga: Neagu, Perianu, Polocoșer
Centru: Buceschi, Laslo, Andreea Popa, Pristăvița
Inter dreapta: Laura Popa
Extreme dreapta: Moisă, Seraficeanu
Pivoți: Băcăoanu, Ostase, Pintea
Portari: Dedu, Dumanska, Hosu

P.S. Nu facem nicio remarcă asupra lotului ales de Vasile, chiar dacă am avea câte ceva de spus. Este dreptul selecționerului să-și numească soldații, pentru că și la victorie, dar și la înfrângere tot el plătește!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*