România iar nu înscrie și pierde cu Austria dar intră în turul II de calificare la Euro U17

Cu primele înlocuiri efectuate în formula de start la acest patrulater din turul I de calificare după ce primele două meciuri erau abordate cu același 11, România a pierdut la potou la Mogoșoaia în Grupa 10 a preliminariilor Euro U17 și a încheiat pe locul 2, calificându-se totuși în faza secundă, din primăvară, Turneul de Elită, din care câștigătoarele de serii și 7 ocupante ale locului 2 vor accede la turneul final din mai 2018 din Anglia, triumfătoare ieri în India în finala Campionatului Mondial sub 17 ani, 5-2 cu Spania.

Cu calificarea asigurată după victorii luni și joi, liderul grupei din Ilfov, Austria, a dispus astăzi de la ora 17 de gazda România, pentru care selecționerul Sorin Colceag a efectuat 5 înlocuiri de la un meci la altul în formula de start, portarul Șerban, Georgescu, Mitrea, Matiș și Toma cedând pozițiile lui Ducan, Niță, Șteau, June și Munteanu.

Amir Abdijanovic, aripa dreaptă a selecționatei lui Rupert Marko, a înscris unicul gol al meciului în cel de-al treilea minut de prelungire, 0-1 (0-0), servit de pe același flanc de Hahn. Românii nu înscriau nici joi, contra luxemburghezilor, după ce luni treceau de lituanieni cu 2-1 prin a se desprinde la 2-0 până în minutul 26. Ulterior, nici o reușită.

România U17 merge așadar mai departe de pe locul 2, cu bilanțul 3 1 1 1 2-2 4 puncte, în urma austriecilor, cu punctaj maxim, 9 și golaveraj 5-1. În celălalt meci al grupei, disputat de la aceeași oră la Buftea, Lituania a dispus cu 2-1 (2-0) de Luxemburg după ce se desprindea până în minutul 22, balticii obținând primele lor 3 puncte și clasându-se pe trei, peste cei din Ducat, rămași cu punctul câștigat joi prin remiza albă cu ”tricolorii”.

România U17: Ducan – Niță, Boloca, Vlad, Dumitrescu – Mărginean (41, Negrean), Albu – cpt. – Alexandru, Șteau, June (67, Chiorean) – Munteanu (52, Toma).

Rezerve: Șerban – Georgescu, Pitu, Mitrea, Marrone, Mariș.

Elveția și Belgia s-au calificat la rândul lor de pe primele două locuri ale seriei din Malta iar Italia și Georgia la gruzini acasă.

The post România iar nu înscrie și pierde cu Austria dar intră în turul II de calificare la Euro U17 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*