România începe cu dreptul Euro 2018: 31-28 cu Cehia

Reprezentativa de handbal feminin a României a debutat cu o victorie în seara sărbătoririi Centenarului Marii Uniri la ediția din acest an a turneului final al Campionatului European ce se desfășoară până în 16 decembrie în Franța, detașându-se încă din prima repriză a jocului său de debut în prima fază pe grupe a competiției, 31-28 (17-11) cu Cehia la Brest.

Cristina Neagu și Crina Pintea au contribuit cu câte două goluri fiecare în desprinderea României încă din primele 8 minute la scorul de 6-1 în cel de-al doilea meci al Grupei D disputat sâmbătă seară în cadrul EHF Euro 2018, avantaj de 5 goluri pe care tot cele două l-au mărit și mai mult pe superioritate numerică în minutul 25, până la 16-9, după ce cehoaicele suferiseră în minutul 21 și descalificarea lui Kordovska pentru 3 eliminări temporare.

Selecționerul Martin Ambros a solicitat un prim time-out cu 51 de secunde înaintea pauzei, la scorul de 16-11, și a dat roade, Eliza Iulia Buceschi, cea care avea să devină principalul marcator al României, cu 9 goluri, fructificând o aruncare de la 7 metri și stabilind rezultatul primelor 30 de minute, 17-11.

Buceschi avea să riposteze și cu primul gol al României în partea secundă, o nouă și mai clară desprindere fiind conturată până în minutul 36 la 22-13 și prin reușitele lui Pintea și Neagu, însă nu mult mai apoi, și pe inferioritate numerică, ”tricolorele” n-au marcat deloc în peste 4 minute spre mijlocul reprizei a II-a, Cehia replicând în schimb prin 4 goluri consecutive dintre care două semnate de Klednikova, ceea ce a comprimat diferența la 23-19 în minutul 42.

Două goluri la rând și din mâna Anetei Udriștoiu au refăcut în minutul 47 parte din avantajul României, 26-20, însă revirimentul Cehiei a continuat printr-un alt ”careu” de goluri dintre care două din partea uneia dintre principalele sale marcatoare, Luzumova, numai Chiper înscriind în acel răstimp pentru ”tricolore”, micșorând ecartul la 27-24 cu 7 minute și jumătate înainte de final.

Tot mai strâns odată ce româncele au avut de apărat în ultimele puțin peste 4 minute un avans redus de 3 ori la rând la doar două goluri, replicând însă de fiecare dată prin reușitele lui Buceschi, Pintea și Neagu, în ultimul caz cu un minut și 21 de secunde înaintea ultimei sirene pe superioritatea numerică în care au încheiat partida odată cu eliminarea lui Luzumova: 31-28.

Pe lângă Buceschi, autoare a 9 goluri, Neagu cu 8 și Pintea cu 5, celelalte nouă reușite ale României au fost semnate de Udriștoiu, autoare a 3 goluri, Savu de două ori și Băcăoanu, Chiper, Florica și Geiger, în vreme ce Luzumova și Mala au înscris cel mai adesea pentru Cehia, câte 5 goluri.

 

Un prim pas cu dreptul într-un joc în care România a fructificat 5 din cele 6 aruncări de la 7 metri acordate de arbitrele daneze, care au dictat și câte două eliminări temporare pe repriză în tabăra ”tricoloră”, respectiv 4 până la pauză și două la reluare cehoaicelor, victorie de moral înaintea partidelor de luni seară cu Germania și miercuri cu Norvegia, învinsă în meciul inaugural al patrulaterului cu 32-33 după ce conducea la pauză cu 16-15.

Tot pe jumătatea de traseu a României, în prima rundă de jocuri din Grupa C, Spania a învins Croația cu 25-18 după un categoric 15-5 la pauză iar Ungaria a cedat olandezelor cu 25-28, după 11-11 la pauză.

Serbia la scor și Danemarca printr-un 30-29 contra Suediei s-au impus în etapa I din Grupa A iar Muntenegru și Rusia în Grupa B, serii în care prima fază a grupelor continuă duminică.

Faza secundă a grupelor de șase naționale cu încă 3 meciuri în program se va derula la EHF Euro 2018 de vineri, între 7 și 12 decembrie, iar semifinalele în cruciș pe 14 ale lunii, tot vinerea.

The post România începe cu dreptul Euro 2018: 31-28 cu Cehia appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*