România, locul 7 la Euro cu ștafeta de 4x400m feminină

Cu un timp mai modest decât cel din seara precedentă, prin care obținea calificarea din seriile preliminare în finala A de sâmbătă, ștafeta de 4 x 400 de metri a României a încheiat a șaptea în proba feminină de la Campionatul European de atletism în aer liber pentru seniori, ”tricolorele” în componența Andrea Miklos, Sanda Belgyan, Cristina Daniela Bălan și Bianca Răzor fiind devansate în ordine de Polonia, Franța și Regatul Unit – medaliate la Berlin, dar și de Belgia, Italia și Germania, pe când pe 8 și ultimul loc a sfârșit Slovacia.

Intrate în finala A cu timpul 3:31.95, româncele și-au păstrat poziția și în cursa pentru medalii, locul 7, dar cu timpul de 3:32.12, aurul fiind adjudecat de poloneze în 3:26.59, după ce cu 24 de ore înainte înregistrau al treilea timp al calificărilor, după italience, sâmbătă seară doar pe cinci, și britanice. În finală, argintul a fost cucerit de Franța cu timpul de 3:27.17, urmată de insulare în 3:27.40.

Polonia a cucerit de fapt cele mai multe medalii de aur până la ora actuală la Euro 2018 de atletism pentru seniori în aer liber, 6 și 3 de argint, urmată în ierarhia pe medalii de Germania (5-7-5), Regatul Unit (4-4-5) și Franța (3-2-2), tot câte 3 medalii de aur câștigând și Grecia respectiv Norvegia iar tot pe locul I mai urcând atleți reprezentând alte 10 națiuni printre care, din zona estică, Ucraina, Belarus, Turcia, Lituania și Croația. 26 de federații au obținut medalii, nu însă și FRA.

 

The post România, locul 7 la Euro cu ștafeta de 4x400m feminină appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*