România – Luxemburg 0-0 în turneul de calificare din Ilfov, faza I spre Euro U17

Selecționata juvenilă sub 17 ani a României n-a învins și în această seară în patrulaterul găzduit ca fază inaugurală a preliminariilor pe drumul spre Euro U17, după ce luni trecea cu 2-1 (2-1) de Lituania, elevii lui Sorin Colceag remizând alb cu omologii din Luxemburg pe seama impreciziei la finalizare.

Găzduind meciul din runda a doua cu juniorii din Ducat tot la Mogoșoaia, unde luni se desprindeau cu 2-0 de baltici în primele nici 30 de minute, ”tricolorii” sub 17 ani n-au mai repetat victoria și astăzi de la ora 19, oaspeții rămânând astfel cu șanse de calificare în faza următoare, după ce luni se înclinau cu 1-2 Austriei.

Juniorii din țara alpină și-au asigurat în schimb biletele pentru Turneul de Elită din primăvară, premergător celui final, Euro U17, grație succesului cu 2-0 (1-0) repurtat astăzi la Buftea în dauna Lituaniei, prin golul mijlocașului Lukas Schofl în minutul 4 și cel al fundașului Martin Moormann în minutul 52. Austria a strâns așadar 6 puncte, maxim, și golaverajul 4-1, mergând mai departe indiferent de deznodământul etapei finale din weekend.

Și în alte grupe din faza I s-au mai definitivat situații de la meciurile de luni din patrulaterul României, iar de exemplu Serbia a avansat cu punctaj maxim acasă, urmată de Grecia, Croația și Spania au încheiat neînvinse și cu câte 7 puncte în Albania, unde au remizat ieri 1-1, Franța a obținut tot punctajul maxim în Belarus, urmată de Slovenia, de care a dispus ieri cu 2-1, pe când Scoția și Danemarca sunt calificate deja după primele două runde de meciuri din Estonia.

În România, duminică de la ora 17 ”tricolorii” vor juca tot la Mogoșoaia, cu Austria, iar de la aceeași oră, la Buftea, Luxemburg cu Lituania, românii având 4 puncte și golaverajul 2-1 iar luxemburghezii un punct și golaveraj 1-2.

România nu s-a prea descurcat însă cu omologi juvenili austrieci în ultimii ani, cedând de exemplu cu 1-2 (1-1) de la 1-0 pe 25 octombrie 2016, tot acasă, cu fosta generație de U17, după ce în Turneul de Elită din martie 2016 a cedat cu 4-0 gazdei Austria în runda a II-a, eșec prin care ”tricolorii” ieșeau din cursă, și tot la U17, în urma unui și mai drastic 0-5 (0-4) în Ilfov în 5 iunie 2014, la debutul în Turneul de Elită la U19. Rar au ajuns ”tricolorii” peste ani în Turneul de Elită cu diverse categorii de vârstă și iată că în asemenea puține prilejuri au fost totuși depășiți la zero de austrieci…

Pe alte meridiane și la nivel mondial, turneul final FIFA U17 e în fața ultimului act cu trofeul și medaliile de aur pe masă, ce vor fi disputate sâmbătă în India de Anglia și Spania, după ce Brazilia și Mali vor trage pentru locul 3.

România a remizat azi alb la U17 în componența Șerban – Georgescu, Boloca, Vlad, Dumitrescu – Mărginean, Albu – cpt. – Alexandru (70, Marrone), Mitrea (55, Șteau), Matiș (41, June) – Toma, fiind același 11 de start aliniat și luni, cu diferența că Alexandru a fost înlocuit de astă dată pe parcurs iar doar Marrone a intrat dintre rezerve și astăzi, pe bancă rămânând Ducan – Niță, Pitu, Negrean, Chiorean și Munteanu.

The post România – Luxemburg 0-0 în turneul de calificare din Ilfov, faza I spre Euro U17 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*