România pierde în premieră la EHF Euro 2018, 29-24 Olanda

N-a mai deschis scorul și nu s-a mai distanțat încă din primele minute, precum în cele 3 jocuri din faza I a grupelor, nici n-a mai învins la turneul final EHF Euro 2018, România pierzând din calitate de fruntașă la start a seriei de 6 naționale la debutul în turul principal al competiției, după ce a fost condusă în minutul 44 chiar și cu 8 goluri diferență de cealaltă formație din Grupa 2 cu punctaj maxim, Olanda, care a trecut peste hopul pierderii rapide a căpitanului Groot, autoare a două goluri în desprinderea la 3-0, și s-a detașat la 29-24 (11-10).

Portocaliile le-au luat tare din start pe ”tricolore”, contracarând debuturile în forță ale României, și au impus ritmul partidei, elevelor lui Ambros Martin rămânându-le doar să replice atacurilor în trombă ale olandezelor. Ceea ce au și reușit pe parcursul primei reprize, în care au egalat cel mai adesea, mai întâi la 3-3 în minutul 12 iar ultima oară prin Cristina Laslo cu 69 de secunde înaintea pauzei, 10-10, pentru scurt timp trecând chiar și în avantaj, unica dată, 6-7 în minutul 17 grație reușitei Crinei Pintea, însă ultimul cuvânt l-au avut tot batavele, prin Smeets, de pe extrema stângă, cu 38 de secunde înaintea pauzei: 11-10.

Polman a învins-o apoi pe Dumanska la un minut după reluarea jocului, 12-10, iar România n-a mai putut reveni, din contră, în doar alte 4 minute portocaliile desprinzându-se la 15-11. Mai treceau doar puțin peste 8 minute iar Bont majora diferența la 21-13, înaintea mijlocului reprizei secunde

Olanda și-a conservat astfel punctajul maxim în fruntea Grupei 2 și a luat o serioasă opțiunea pentru prinderea unui loc în semifinalele de vineri, bilanț 3 3 0 0 85-76 și 6 puncte înaintea meciurilor de marți și miercuri cu Norvegia și Germania, dar România a rămas cu șanse considerabile de a intra în penultimul act, dat fiind că marți de la ora 19 va întâlni Spania tot la Nancy, ibericele fiind ieșite deja din calcule, iar miercuri de la aceeași oră Ungaria. Precum România (3 2 0 1 84-76), tot 4 puncte mai au și Germania respectiv Ungaria, iar Norvegia două.

Maghiarele au trecut astăzi de Germania cu 26-25 (12-10) însă mai au un singur meci la dispoziție, miercuri cu ”tricolorele”, caz și al nemțoaicelor, care miercuri vor întâlni Olanda.

Rusia are punctaj maxim în Grupa 1, precum Olanda, după 29-25 cu Serbia, urmată la un punct de gazda Franța, care a remizat 21-21 cu Suedia, a treia, la încă două puncte în urmă.

Eliza Buceschi a fost golgheter al meciului pierdut astăzi de românce, cu 8 goluri, completată de Chiper și Neagu cu câte 4 goluri, Pintea cu 3, Ardean-Elisei cu două iar Geiger, Laslo și Savu cu câte unul, pe când Bont și Abbingh au înscris de câte 6 ori pentru Olanda iar Polman 5 goluri și Smeets 4, principale marcatoare ale câștigătoarelor.

The post România pierde în premieră la EHF Euro 2018, 29-24 Olanda appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*