România U19, 3-5 cu Grecia la Stara Zagora în jocul 2 din faza I de calificare la Euro de juniori mari

Selecționata de juniori sub 19 ani a României a pierdut în această după-amiază la Stara Zagora cu 5-3, la pauză 2-1, meciul cu omologii greci din cea de-a doua etapă a turneului patrulater al fazei I preliminare de calificare pentru Campionatul European U19 programat anul viitor în Armenia.

Egalați de gazdele din Bulgaria în prelungirile jocului de miercuri de la Sliven din prima rundă de meciuri a turneului de calificare din Grupa 13, juniorii României au fost de această dată cei care au egalat prin Antonio Sefer la mijlocul reprizei I a partidei de la Stara Zagora, după ce Ioannidis deschidea scorul în minutul 20, însă Grecia a preluat din nou conducerea peste nici un sfert de oră, din lovitură de la 11 metri, transformată de Tsaousis, înscriind din nou prin același Ioannidis în primul minut al părții secunde.

Juniorii eleni și-au mărit și mai mult avantajul în minutul 74, prin Mpotos, patru minute mai târziu Claudiu Petrila reducând din handicap la 4-2, însă și Emmanouilidis a marcat pentru Grecia, în minutul 84, România U19 replicând din nou prin Sefer, la finele minutelor de prelungiri: 5-3.

Grecia U19, câștigătoare miercuri cu 4-0 împotriva juniorilor din Gibraltar, conduce în clasamentul seriei, cu 6 puncte din 6 posibile, golaveraj 9-3, fiind virtual calificată în Turul de Elită din prima jumătate a anului 2019, indiferent de deznodământul partidei de marți cu gazda Bulgaria U19, a doua în ierarhie, cu 4 puncte, în urma remizei 1-1 cu vecinii lor de la nord și succesului cu 6-0 în fața celor din peninsula iberică. România este a treia, cu un punct, golaveraj 4-6, urmând a juca marți de la ora 14:30 cu Gibraltar, tot la Stara Zagora.

Primele două clasate după cele 3 runde obțin calificarea în faza a II-a preliminară, din care doar câștigătoarea fiecăreia dintre cele 7 grupe va accede la turneul final UEFA Euro U19. Pentru a devansa ierarhic gazda Bulgaria, România U19 trebuie să câștige la scor contra Gibraltarului iar vecinii de la sud să piardă de la aceeași oră în fața deja calificatei Grecia.

Selecționerul Oprescu a efectuat două modificări în 11-le de start față de meciul de miercuri, Leca luându-i locul lui Ehmann în centrul liniei defensive, pe care-l schimba și în urmă cu 3 zile înaintea pauzei, iar Baicu, care intra după pauză și la mijlocul săptămânii, pe cel al lui Petrila. România U19 a pierdut astăzi în alcătuirea Cristea (90+5, Ionuț Rus) – Rus, Leca, Manolache, Sorin Șerban (51, Ispas) – Marian Șerban, Chiriac (51, Toma) – Baicu (52, Petrila), Sefer, Mihăilă – cpt. – Stoica (67, Nițu). Iar rezerve au rămas Jurj, Horșia, Ehmann și Țieranu.

The post România U19, 3-5 cu Grecia la Stara Zagora în jocul 2 din faza I de calificare la Euro de juniori mari appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*