Românii trebuie să știe asta! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2021

Românii trebuie să știe asta! Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2021

O nouă lege va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2021. Ce trebuie să știe românii despre noua lege și ce va conține.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

În cazul în care aceasta nu va fi respectată, amenzile ar putea fi usturătoare.

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Începând cu anul viitor, de la data de 1 ianuarie 2021, parlamentarii au luat decizia de a-i obliga pe români ca în gospodării, dar și în cadrul activităților comerciale să respecte o lege cu privire la deșeurile biodegradabile. În caz contrar, amenda minimă ar putea fi de la 400 de lei în sus. Românii vor avea obligativitatea de a arunca separat deșeurile biodegradabile, precum fructele și legumele alterate. Se dorește ca în gospodării și în cadrul societăților comerciale, resturile de alimente să nu mai fie aruncate în același loc cu resturile de carne sau alte deșeuri.

Ce impune legea de la 1 ianuarie 2021

Prin legea de la 1 ianuarie 2021 se dorește colectarea separată a deșeurilor, așa cum este și în cazul hârtiei și plasticului, unde recipientele în care se depozitează acestea sunt diferite. Societățile de salubrizare vor fi obligate să preia aceste deșeuri pentru a fi transformate în compost pentru agricultură, arată Cancan.

În condițiile în care societățile comerciale nu respectă acest lucru, amenda ar putea ajunge la 20.000 de lei. Pe de altă parte, reprezentanții firlmelor de salubrizare susțin că legea nu va putea fi aplicată nici măcar în Capitală, pentru că nu există stații de compostare pentru deșeurile respective.

Persoanele care aruncă gunoaie pe stradă, amendate

Persoanele care aruncă deșeuri și gunoaie în spațiul public riscă să fie amendate usturător de autorități. Mai mult decât atât, cei care sunt prinși în fapt, sunt obligați să curețe locul respectiv. Pentru a menține curățenia în locurile publice, mai multe societăți au amenajat camere video pentru a depista persoanele care nu respectă regulile. În ţări ca Germania sau Austria, cine îşi lasă gunoiul în loc nepermis ajunge să plătească şi 1.500 de euro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*