Romeo Malac câștigă zdrobitor alegerile la șefia AJF Timiș, Trancă, Ghiciulescu și Poclid sunt noii vicepreședinți

Alegătorii au votat astăzi în cadrul Adunării Generale Ordinare a AJF Timiș iar Romeo Malac s-a detașat în câștigător la pas al cursei pentru funcția de nou președinte al forului fotbalistic județean, ca prim diriguitor după mandatele parcă fără număr ale lui Dănuț Lața.

O singură absență s-a înregistrat în această dimineață la Adunarea Generală Ordinară a AJF Timiș, din partea grupării AS Corneşti, participantă în Seria a II-a din liga a V-a timișeană, însă majoritatea covârșitoare a cluburilor afiliate la Asociația Județeană de Fotbal Timiș s-a prezentat la vot, rezultatul fiind detașat favorabil lui Romeo Malac.

A fost de fapt lume ca la urs, sala din incinta ”Hotelului Streliția” fiind arhiplină chiar și în condițiile în care oricum mulţi alții au rămas la ușă, în absența calității de delegați, cu mențiunea că au asistat și numeroși invitaţi, aproximativ peste 40 de primari de localități şi 12 viceprimari.

Nu mai puțin de 87 de voturi a acumulat Malac, alesul la șefie al suflării fotbalului timișean, pe când contracandidații Adrian Onica şi Gabi Stoicovici s-au ales cu aproape de 7 ori mai puține voturi decât câștigătorul, câte 14 fiecare, în vreme ce Ioan Mureșan a primit sufragiile a doar 5 alegători.

Noi aleși sunt și pe cele 3 posturi de vicepreședinte, cucerite de Ciprian Trancă, cu 72 de voturi, Raul Ghiciulescu, cu 66 de voturi, și Ionel Poclid, cu 58 de voturi.

Fost vicepreşedinte în ultimul mandat al lui Dănuț Lața la șefie, noul președinte Romeo Malac va conlucra cu Florian Mierea, pe poziții și pe mai departe ca secretar general al AJF Timiş, continuitatea fiind asigurată și de Nicolae Grigorescu în fruntea Comisiei Județene de Arbitri.

Procesul mult anticipat de votare a decurs după ce candidaţii au prezentat pe rând platforma program, rezultatul la șefie fiind oarecum previzibil, poate ceva mai puțin în ceea ce privește proporțiile detașării lui Malac în învingător, deși niciodată nu trebuie subestimat reflexul conformismului adânc înrădăcinat în societate, o explicație clară a votului în masă pe adresa ex-vicepreședintelui, în ciuda unui modest mandat 2014-2018 etalat de fosta conducere.

De fapt, ca în multe altele în România indiferent de domeniul de activitate, s-a optat pentru perpetuarea unui anumit status-quo, Romeo Malac fiind perceput ca un continuator al fostului ”sistem” încetățenit la AJF Timiș și implicit agreat de premergătorul său, aflat la momentul lăsării ștafetei în mâinile dorite. În general vorbind, schimbările de personal sunt astfel conturate în timp, aidoma mutărilor pe tabla de șah, pentru a asigura perpetuarea sistemului.

Cluburile afiliate forului AJF Timiș și-au exprimat așadar opțiunea pentru următorii 4 ani, alegându-și conducătorii, iar de-acum pot trece cu spor la treabă, primul prilej la nivel competițional fiind conferit mâine de optimile fazei județene a Cupei României.

Sporttim a optat să nu fie prezent la Adunarea Generală Ordinară, în semn principial de dezavuare a alegerii din urmă cu câteva săptămâni a decidenților din fotbalul timișean de a-și pune atât de mult problema dacă mass-media ar avea sau nu astăzi dreptul de acces în incintă, în condițiile în care sportul rege din județul nostru are într-adevăr multe alte mai semnificative aspecte de luat în calcul și dezbătut decât asemenea banalități. Că, în plus la vremea respectivă, balanța votului negativ accesului presei a fost înclinată tocmai de fostul și noul președinte, Lața și Malac, nu contează chiar deloc, fiind absolut de așteptat, în limitele normalului și implicit fără a atrage o dezavuare adițională. A fost suficient cât de mult și-au pus decidenții problema presei încât să determine Sporttim în a-i lăsa pe cei direct implicați să-și pregătească, servească și mănânce ciorba.

 

 

 

 

The post Romeo Malac câștigă zdrobitor alegerile la șefia AJF Timiș, Trancă, Ghiciulescu și Poclid sunt noii vicepreședinți appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*