Ronald Koeman a preluat Barcelona – până când?

Clubul catalan nu mai contează în Europa de exact cinci ani: în 2015 a câștigat Liga Campionilor, tot în 2015 și-a trecut în palmares și Supercupa Europei, pentru ca în același ani să prindă al treilea trofeu, Campionatul Mondial al cluburilor. Sigur, pe plan intern a mai mișcat câte ceva, primul loc în la Liga, 2018 și 2019, Copa del Rey în perioada 2015/2018, Supercupa Spaniei, 2018, însă acestea sunt considerate câștiguri mărunte.

Prin urmare, de cinci ani politica clubului este una falimentară, declin care poartă semnătura președintelui Josep Maria Bartomeu, ales în funcție în 2014, doar pentru doi ani, însă succesele echipei din 2015, care nu sunt meritele lui, l-au păstrat în funcție până acum. Bani s-au cheltuit, dar trofeele au lipsit, iar alegerea lui Quique Setien ca antrenor, în locul lui Valverde, este ultima ispravă, ca s-o numesc așa, a fost un fel de bomboană pe colivă – Setien este un coach anonim, care și-a început cariera de profesor la Racing, a continuat la Poli Ejdo, apo la Guineea Ecuatorială, CD Logronies, Lugo, Las Palmas și Betis, grupări care nu sunt de talie formației catalane. Cred că oricine ar fi putut conduce Barcelona, mai ales la dezastrul de 2-8 din întâlnirea cu Bayern.

A plecat Setien, a venit Koeman, nici el prea strălucitor, cel puțin în ultimii 10 ani:
– Campion cu Ajax, 2002 și 2004
– Campion cu PSV, 2007
– Copa del Rey, cu Valencia, 2008

Și poate mai sunt câteva premii individuale sau cu echipa, obținute, însă, cu peste 10 ani în urmă. Iată de ce nu-i dau prea multe șanse nici lui Koeman, un jucător de fotbal emblematic pentru Olanda și întreaga Europă, însă mediu ca valoare, din postura de tehnician. La Barcelona trebuie să stea pe banca tehnică oameni bine pregătiți, cu nume de o rezonanță mare și cu un CV respectabil. Personal, cred că olandezul nu va face Crăciunul în Barcelona, iar dacă va pleca spre câmpul lui de lalele îl va lua cu el și pe președintele Bartomeu, un nepriceput în materie de fotbal!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*