„Roș-albii”, mai buni afară? Balint: „Mai degrabă, avem un mare minus la meciurile de acasă, fără suporterii noștri!” De Crăciun, UTA ar trebui să aibă antrenor cu Licența PRO

După un tur de campionat în Liga 2-a în care a pierdut doar două puncte acasă, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a devenit echipa deplasărilor în anul 2020. Practic, punctele promovării în Liga 1 au venit de afară, de la Mioveni și Pitești și doar unul singur de pe „Motorul”, cu Petrolul, iar în elită lucrurile stau și mai bine. Arădenii au rămas neînvinși și au pus la păstrare nu mai puțin de 12 puncte din totalul celor 17, ce-i plasează pe un nesperat loc 6 când vorbim despre o nou-promovată.

Dincolo de aspectele de ordin tehnico-tactic, ce favorizează o echipă de genul UTA-ei care se apără bine și dezvoltă contre tăioase, Laszlo Balint susține „factorul” public a contat și el decisiv în schimbarea la față a echipei sale față de toamna anului trecut. „Nu știu dacă avem un mare plus afară, ci mai degrabă un foarte mare minus la meciurile de acasă. Odată cu această pandemie, simțim din plin absența suporterilor din tribune, atunci asta contează fantastic pentru noi. Toată lumea știe că ne dorim foarte, foarte mult să jucăm din nou în acea atmosferă pe care am simțit-o anul trecut, în care am evoluat foarte bine și care ne-a ajutat de multe ori să trecem peste momentele grele ale unui meci. Trebuie să  fim sinceri și să recunoaștem că în acea atmosferă creată de suporterii noștri am obținut acele rezultate remarcabile pe propriul teren când am jucat în eșalonul secund și am avut acel parcurs aproape impecabil acasă. În play-off, deja stadioanele erau închise și am și pierdut primele puncte importante. Cam așa se întâmplă și acum în Liga 1, dar noi încercăm să ne îmbunătățim și linia de clasament la meciurile de acasă”, susține Laszlo Balint.

Dacă vor trece și peste hopurile FCSB și Sepsi Sfântu Gheorghe, utiștii ar stabili un record de invidiat în fotbalul românesc. „Nu ne facem grafice pentru următoarele trei-patru meciuri, ci pur și simplu le luăm pe rând pentru a încerca să scoatem maxim din fiecare dintre ele, indiferent de adversar și de stadionul pe care jucăm. Bineînțeles că suntem condiționați mereu de calitățile adversarului, atât individuale cât și colective, iar partidele sunt la fel de importante. Așa că nu ne gândim cât de bine va da un parcurs fără înfrîngere în deplasare, ci cât de bine va da linia noastră de clasament. Și nu neapărat la finalul turului, acum, în decembrie, cât la finalul sezonului regulat și apoi bineînțeles la finalul sezonului în curs”, mai explicat antrenorul arădenilor.

Cel mai probabil, noul jacuzzi achiziționat de clubul UTA va deveni funcțional la începutul săptămânii viitoare. A fost identificat o încăpere la stadion, s-a și spart un perete pentru ca acesta să poată fi montat acolo, însă arădenii rămân cu o altă problemă, terenurile de antrenament înghețate. Iar în acest sens, „roș-albii” iau în calcul chiar și o revenire pe sinteticul de pe „Motorul” când temperaturile de iarnă vor îngheța ICRTI-ul. „Funcționarea acelui jacuzzi este un pas către normalitate, dacă pot spune așa, dar e foarte important ca și noi să ne dezvoltăm ca și club. Noi încercăm din punct de vedere sportiv să fim locomotiva care trage clubul, dar nu știu dacă așa ar trebui să stea lucrurile. Până la urmă, infrastructura unui club care dorește să facă performanță trebuie să fie la cel mai înalt nivel din punctul zero, dacă se poate spune așa, din momentul în care se pleacă cu un proiect sportiv, iar noi facem lucrurile așa cum vin. Eu deja m-am învățat cu aceste lucruri, este clar că este mult de muncă din punctul ăsta de vedere, este clar că suferim inclusiv la calitatea terenului de antrenament. Și ieri și azi terenul de la ICRTI  a fost înghețat, a trebuit să ajungem cu o jumătate de oră mai târziu acolo, pentru a se dezgheța puțin măcar la suprafață”, a mai afirmat Balint, care odată cu debutul în Liga 1 se află în postura de a-și conduce echipa până în preajma Crăciunului. „De asta ne-am apucat de fotbal, să jucăm, să fim acolo, să avem adrenalina meciurilor oficiale. Niciodată nu mi-a plăcut când am avut vacanță lungă sau când a trebuit să pregătesc echipa într-un ciclu de pregătire competițională de 7-8 săptămâni. Eram efectiv super nerăbdători să vină campionatul și să simțim adrenalina meciurilor oficiale. Dar, pe de altă parte, bineînțeles că, clima din țara noastră ridică și alte probleme. Dar, trebuie să ne adaptăm și să găsim modalitățile pentru a face o pregătire eficientă și în condiții mai grele”, a mai subliniat tehnicianul arădenilor.

Și tot în acest foarte bun din punct de vedere al rezultatelor pentru el și UTA, Laszlo Balint ar trebui să devină antrenor licențiat PRO. „Din cauza pandemiei și a restricțiilor legate de ea, am fost obligați să facem foarte multe cursuri online. S-a schimbat și metodologia, acum avem o situație cu totul și cu totul specială și responsabilii de la școală au făcut tot posibilul să se adapteze. Este un volum de muncă destul de mare, comasat într-o perioadă scurtă, chiar acum avem zilnic cursuri online, primim teme, suntem cu toții în priză. Bineînțeles, s-a schimbat și modalitatea în care vom finaliza acest curs. Vom avea de făcut și de susținut o lucrare de licență tot online, vom prezenta și portofoliul nostru, important e ca absolut toată lumea își dorește să finalizăm cu bine acest curs. În principiu, până înainte de Crăciun ar trebui să fie totul gata”, crede tehnicianul „Bătrânei Doamne”, care nu a renunțat la ideea să se specializeze la unul dintre cluburile maghiare cu nume și infrastructură: „Dacă nu era treaba cu pandemia, aș fi ajuns la Ferencvaros sau VIDI-Mol, pentru a asista la un ciclu săptămânal complet. Acum însă lucrurile s-au complicat din acest punct de vedere, dar, mai repede sau mai târziu, îmi doresc să ajung la vecinii noștri, sunt sigur că voi avea de învățat din toate punctele de vedere”.

Laszlo Balint a fost admis la cursurile licenței PRO în vara anului trecut după ce a susținut un examen, pe care l-a luat cu media generală – 8,19.

1
0

Articolul „Roș-albii”, mai buni afară? Balint: „Mai degrabă, avem un mare minus la meciurile de acasă, fără suporterii noștri!” De Crăciun, UTA ar trebui să aibă antrenor cu Licența PRO apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*