Rugbyst prins dopat și interzis până în 2023!

Aripa Africii de Sud, Aphiwe Dyantyi, a fost prins dopat, cu substanțe care îmbunătățesc performanța, și a primit o interdicție de patru ani! Dyantyi, care a fost desemnat jucătorul anului în 2018, de către forul mondial al Rugby-ului, a pledat vinovat, dar a ținut să menționeze că nu a luat nicio substanță interzisă cu bună știință.

Aripa care joacă pentru Golden Lions, din Johannesburg, a fost suspendat provizoriu în iulie, 2019, când primul său eșantion de probă a fost pozitiv, la mai mulți steroizi anabolizanți. Sportivul a dorit și Proba B, care a ieșit și ea cu semnul plus! Rugbystul a susținut că a băut din sticla unui prieten, la o sesiune de gimnastică, cu doar două zile înainte de prelevarea primei probe de urină.

Tânărul de numai 25 de ani a debutat pentru Africa de Sud într-un meci împotriva Angliei, în iunie 2018, având o comportare excelentă. După confirmarea interdicției de 4 ani, Institutul Sud-Adrican pentru Sport fără Droguri a ținut să le reamintească tuturor sportivilor că trebuie să fie prudenți, atunci când folosesc suplimente sportive și să evalueze riscul produselor care pretind că ajută la creșterea rapidă a mușchilor.
Aphiwe Dyantyi are dreptul să facă apel…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*