Rus și-a îndeplinit visul, dar și-a fixat noi obiective: „Să facem performanță, iar eu să pun umărul cum pot mai bine!”

UTA o reîntâlnește pe FC Argeș la puțin peste o lună de la meciul care a adus revenirea UTA-ei după 12 ani în primul eșalon. Piteștenii au promovat și ei, cu mari emoții, după golul egalizator al Rapidului din meciul cu Turris, venit în cel de-al șaptelea minut de prelungire.

Despre jocul de vineri a vorbit căpitanul arădenilor, care a înscris unul dintre golurile echipei sale în testul de la Sibiu, cu Hermannstadt. „Mi-a prins bine golul din amical, mi-a dat moral. Golul e important chiar dacă nu a fost într-un meci oficial. Acum ne deplasăm la o echipă cu care nu demult am jucat în Liga a 2-a. Am avut o bucurie de nedescris după acel meci, care ne-a adus mult așteptata promovare. Cu siguranță de această dată va fi cu totul altceva, pentru că ne întâlnim la un alt nivel. Din ce am văzut ei n-au fost atât de activi pe piața transferurilor, dar cu siguranță vom avea un meci greu”, consideră Cipri Rus.

Atacantul a descris semnificația promovării cu echipa de suflet, pentru care a evoluat în toate cele patru eșaloane, dar și planurile pentru actualul sezon: „Pentru mine este un vis împlinit, mi-am dorit acest lucru de când am început în Liga a IV-a. Au trecut 7 ani de atunci, dar bucuria este de nedescris. Acum începem un alt drum și pe plan personal și cu echipa. Vreau să facem performanță, pentru că asta ar trebui să ne dorim cu toții. Sper să facem față cu brio, căci de fiecare dată când o echipă promovează face față cu greu în Liga 1. Personal, nu îmi doresc un anumit număr de goluri, ci doar să ajut cum pot și echipa să-și îndeplinească obiectivul”, mai spune atacantul de 29 de ani.

Încă din finalul sezonului trecut, în play-offul ligii secunde, Cipri Rus a avut dificultăți să prindă primul „11”, misiunea sa fiind cu atât mai dificilă acum cu cât în avanposturi au mai fost transferați fotbaliști cu vechi state în Liga 1, ca Ioan Hora sau Vlad Morar. „Pe undeva este ceva normal să fie concurență la nivelul atacanților. Suntem la un alt nivel, era clar că se vor face transferuri cu nume, cu experiență și acest lucru este benefic pentru echipă. Sper ca Mister să aleagă cea mai bună opțiune, iar cine intră să își facă treaba, să marcheze. Asta contează la atacanți, golurile și victoria echipei. Cât despre postura mea de căpitan…Suntem 3-4 persoane în vestiar, poate chiar mai multe, care decidem spre binele echipei când e cazul, e un lucru normal”, a adăugat fotbalistul „roș-albilor”.

Rus a evoluat aproximativ 20 de minute în primul meci oficial de pe noul „Francisc Neuman”, în care UTA a remizat, 0-0, împotriva celor de la FC Voluntari: „A fost ceva unic, dar a fost o bucurie umbrită pentru că suporterii nu au fost pe stadion. Dar, au făcut toate eforturile să fie aproape de noi. Chiar și din  stradă i-am simțit aproape, au cântat, din păcate nu le-am putut oferi o victorie, dar sunt sigur că la Pitești vom face tot posibilul să ne întoarcem cu cele trei puncte” a încheiat fotbalistul „Bătrânei Doamne”.

Ciprian Rus a încheiat precedenta ediție a ligii secunde cu 14 goluri.

0
0

Articolul Rus și-a îndeplinit visul, dar și-a fixat noi obiective: „Să facem performanță, iar eu să pun umărul cum pot mai bine!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*