Rusandu fluieră pe „Francisc Neuman” și în anotimpul rece, pe: „Un gazon ce se va rupe și va influența calitatea jocului…”

UTA a inaungurat noua arenă „Francisc Neuman” pe 29 august 2020 într-un meci cu FC Voluntari. Lucian Rusandu, arbitrul care a condus întâlnirea încheiată cu remiză albă, ajunge și mâine la Arad, cu ocazia vizitei celor de la Viitorul Constanța, în cadrul etapei cu numărul 16 a Ligii 1. Astfel, „centralul” din Sfântu Gheorghe a făcut cunoștiință deja cu gazonul din Calea Aurel Vlaicu, care s-a rupt încă de la primul meci al sezonului, pentru ca între timp să intervină și problema umezelii.

Apa și zăpada a stat pe gazon fiindcă instalația de degivrare a funcționat doar pe unele porțiuni, așa că e de așteptat ca mâine, la ora partidei (17), cele două echipe să întâmpine destule probleme. „E clar că pe măsură ce minutele se vor scurge terenul se va strica, se va rupe și poate influența calitatea jocului unei echipe care se bazează pe posesie. Bineînțeles, Viitorul face parte din această categorie, cu atât mai mult cu cât ei se bazează pe un teren foarte bun la Ovidiu. Suprafața de joc este impecabilă și cred că a văzut toată lumea chiar și din fața televizoarelor  cum a arătat în urmă cu câteva zile la acel meci împotriva celor de la Hermannstadt. Pe de altă parte, noi suntem pregătiți pentru absolut tot ce ne poate pune în față acest joc, suntem pregătiți să absorbim și eventuala presiune pe care Viitorul o poate pune prin posesie. La capitolele atitudine, determinare, motivație, voință și interpretarea situațiilor tactice trebuie să fim un nivel ridicat pentru a scoate un rezultat bun din această partidă”, a punctat Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei.

Echipa arădeană a scăpat de fotbalistul care i-a marcat un gol în meciul tur, în remiza (1-1), de la Ovidiu. Gabi Iancu a semnat cu Akhmat Grozny, echipa de pe locul 10 din prima ligă rusă plătind clauza de reziliere, în valoare de 500.000 de euro, pe care fotbalistul o avea în contractul cu FC Viitorul. „Gabi Iancu era un jucător important și a demonstrat și în meciul pe care l-am jucat în vară împotriva celor de la Viitorul. Pot spune că era un jucător exponențial pentru ei, dar iată că au soluții, adică un Luckassen, un George Ganea, un Fernandes. Sunt fotbaliști care au demonstrat că au valoare și pot juca foarte bine la echipe cu pretenții de playoff și chiar pentru câștigarea anumitor trofee. Au soluții, nu pot spune că e un avantaj petru noi că a plecat Iancu de la echipă. Viitorul are un lot bun, au soluții în compartimentul ofensiv, au jucători cu valoare certă care pot face oricând diferența”, mai subliniat Balint.

Revenind la brigada ce va conduce, mâine, UTA – Viitorul, să spunem că Lucian Rusandu va fi ajutat la cele două linii de Imre Bucsi, tot din Sfântu Gheorghe și Stelian Slabu, din Brașov. Rezerva celor trei vine din Craiova, în persoana lui Viorel Flueran. Observator federal este Zoltan Szekely, din Baia Mare.

FOTO: Viorel Musca

0
0

Articolul Rusandu fluieră pe „Francisc Neuman” și în anotimpul rece, pe: „Un gazon ce se va rupe și va influența calitatea jocului…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*