Rusu, decisiv la primul său meci ca titular în Liga 1: „Am știut să ne sacrificăm, eu mă bucur că mi-am ajutat echipă și Mister îmi dă încredere”

La primul meci ca titular în tricoul UTA-ei în Liga 1, cel de pe terenul lui Dinamo, Denis Rusu a obținut penalty-ul din care Ioan Hora a adus primul succes al arădenilor în acest sezon. În plus, fotbalistul de 19 ani a avut și alte acțiuni curajoase în banda stângă, făcând, la rândul său, și faza defensivă, în condițiile în care „câinii roșii” au alergat după egalare toată repriza secundă.

La final, arădenii au terminat în avantaj, iar bihoreanul a fost felicitat de colegii săi mai experimentați, dar și de Laszlo Balint: „Denis Rusu este un copil cu calitate pe care eu l-am urmărit de multă vreme. Cumva, am fost forțați să-l aducem și în urma situației crate cu cazurile de COVID în rândul juniorilor noștri. Mă bucur tare mult pentru el, dar, totodată, aș vrea ca el să rămână echilibrat. E adevărat că a făcut un joc foarte bun, e chiar la primului lui meci ca titular în Liga 1. E un început pentru el și sper să rămână pe această linie pentru că are potențial foarte bun”.  

Pentru prima oară în fața microfoanelor televiziunilor naționale, Denis Rusu a fost extrem de emoționat, cu atât mai mult cu cât tocmai luase în piept și emoțiile debutului ca titular în primul eșalon și încă tocmai împotriva lui Dinamo. „Mă bucur că am putut să îmi ajut echipa la primul meci ca titular în Liga 1. Orice jucător visează să ajungă în Liga 1, la cel mai înalt nivel. Mă bucur că am ajuns la UTA, un club foarte frumos. Mister îmi dă încredere și mă bucură acest lucru. Vreau să dedic victoria mamei mele și suporterilor care ne-au susținut de acasă. A fost un meci destul de greu, am știut să ne sacrificăm, am alergat enorm” a declarat tânărul utist.

Întrebat care este obiectivul sezonului pentru „alb-roșii”, Rusu a adăugat: „Noi țintim cât mai sus, dacă se poate, în play-off. Urmează un meci important cu Clinceniul, sperăm să obținem cele trei puncte.”

Crescut de LPS Bihor, Denis Rusu s-a remarcat în tricoul echipei Șoimii Lipova, unde s-a transferat la începutul anului 2018. După doi ani și jumătate în Liga a III-a, l-a impresionat pe Laszlo Balint în amicalul disputat la mijlocul lunii august cu UTA și a fost împrumutat în „alb-roșu”.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Rusu, decisiv la primul său meci ca titular în Liga 1: „Am știut să ne sacrificăm, eu mă bucur că mi-am ajutat echipă și Mister îmi dă încredere” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*