S-a aprobat bugetul Prahovei pe anul 2021

V. Stoica

Consilierii județeni au aprobat, ieri, bugetul propriu al judeţului pe anul 2021, care însumează la venituri totale 520.809.880 de lei, iar la cheltuieli totale 619.876.430 lei. Diferența, respectiv deficitul de 99.066.550 de lei, urmează să fie acoperită din excedentul exerciţiului bugetar înregistrat la sfârșitul anului 2020.

Surprinzător, a fost o ședință liniștită, fără contre între membrii partidelor politice reprezentate în Consiliul Județean Prahova. Mai mult decât atât, au fost adoptate inclusiv amendamentele la proiectul de buget, atât cele depuse de către grupul PSD-PPU (SL), cât și amendamentul depus de USR-PLUS.
Grupul PSD-PPU a propus suplimentarea obiectivelor ce vor fi incluse la finanțare cu un nod de acces la autostrada A3 pentru zona industrială Bărcănești și pentru zona de sud a municipiului Ploiești, care ar crea posibilitatea unui drum mult mai scurt spre comunele Bărcănești, Berceni și Râfov. Al doilea amendament propus de același grup de consilieri județeni și adoptat, de asemenea, a fost crearea unui acces rutier în orașul Băicoi, printr-un pasaj suprateran în zona DN1, spre Liliești.
Pe de altă parte, și consilierii USR-PLUS au propus un amendament – adoptat și acesta –
pentru realizarea unui heliport aferent Spitalului Județean de Urgență Ploiești – locația Nord.
Vom reveni cu detalii despre obiectivele ce vor fi finanțate din bugetul Consiliului Județean Prahova în anul 2021.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*