S-a făcut primul pas spre obținerea finanțărilor europene pentru noul spital din Lugoj

A fost făcut primul pas spre obținerea finanțărilor europene pentru un nou spital la Lugoj. Studiul de prefezabilitate, întocmit și recepționat de Primăria Lugoj, a fost aprobat în ședința de consiliu din 8 ianuarie, care a durat foarte puțin și a fost consacrată exclusiv acestui subiect.
Studiul este în valoare de 100.000 de lei.

El este necesar pentru a trece la etapa viitoare, cea de proiectare, adică întocmirea studiului de fezabilitate.

Prin lege, Studiul de prefezabilitate este o etapă anterioară celui de fezabilitate, necesară la investițiile mai mari de 50 de milioane de euro. Noul spital are o valoare estimată undeva la 67 de milioane de euro plus TVA.

Studiul de fezabilitate trebuie făcut foarte repede, pentru a se depune proiectul de obținere a fondurilor europene. Termenul anunțat de Primăria Lugoj este luna martie.

Intenția de construire a unui spital nou a fost explicată încă de anul trecut de primarul Claudiu Buciu:

”Va fi imposibil să îndeplinim cerințele actuale ale legislației cu privire la funcționarea spitalelor. Anul acesta vom intra în procedura de acreditare și se pare că nu vom mai primi acreditarea, pentru că nu sunt îndeplinite condițiile. Am demarat procedura de obținere a avizului PSI, pentru că Spitalul Municipal Lugoj nu are aviz de funcționare PSI. Având în vedere că, pe de o parte, este aproape imposibil să facem din bani proprii tot ce ar trebui să renovăm sau să modernizăm la spital, și pe de altă parte, în starea actuală, e greu să îndeplinim condițiile legislației cu privire la funcționarea spitalelor, încercăm să obținem surse europene de finanțare pentru construcția unui spital nou”.

În paralel, administrația municipiului va încerca să acceseze fonduri pentru construcția unui spital modular, de dimensiuni mai mici, dar care ar fi foarte necesar desfășurării activității în intervalul de trecere de la vechea la noua activitate spitalicească.

Articolul S-a făcut primul pas spre obținerea finanțărilor europene pentru noul spital din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*