S-a lansat Ghidul Turistului Responsabil

Ministerul Turismului a lansat, ieri, la nivel național, Ghidul Turistului Responsabil, în cadrul campaniei demarate de Organizația Mondială a Turismului (OMT), #TravelEnjoyRespect, în contextul sărbătoririi Zilei Mondiale a Turismului, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES. Potrivit sursei citate, campania încurajează responsabilizarea turistului prin ocrotirea și respectarea naturii, a culturii locurilor pe care le vizitează și a valorilor comunităților locale. România se alătură, astfel, acestei inițiative internaționale, în cadrul unei campanii, susținută și de către operatori privați, inclusiv prin distribuirea Ghidului Turistului Responsabil, ghid ce cuprinde un set minimal de 10 reguli de bună conduită. 25.000 de exemplare ale ghidului vor fi distribuite în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Alba Iulia, Oradea, Constanța, Tulcea, Iași și Suceava, la nivelul aeroporturilor, unităților de cazare și obiectivelor turistice. În plus, Ghidul va fi promovat în mediul online, prin intermediul bloggerilor de călătorie, în cadrul unui brunch.
Campania #TravelEnjoyRespect a Organizației Mondiale a Turismului îndeamnă călătorul să posteze o fotografie relevantă pentru turismul responsabil, utilizând hashtag-ul #TravelEnjoyRespect, precizează Ministerul Turismului.
„În acest an, pe 27 septembrie, Ministerul Turismului s-a aliniat trendului internațional și celebrează Ziua Mondială a Turismului. Cu această ocazie, Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reprezintă România la Bruxelles, în cadrul conferinței la nivel înalt <<O strategie europeană pentru sporirea competitivității industriei turismului, un factor — cheie pentru crearea de locuri de muncă>>. La conferința organizată de Parlamentul European participă președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, și vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Kataien. În marja participării delegației Ministerului Turismului la acest eveniment, au loc întâlniri cu oficiali europeni și omologi din alte state membre, în vederea identificării unor poziții comune în domeniul turismului pentru perioada exercitării Președinției UE”, notează sursa citată. De asemenea, România, desemnată recent membru al Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) și vicepreședinte al Adunării Generale, este reprezentată de către secretarul de stat, Cristina Tărteață, la evenimentul oficial găzduit de Organizația Mondială a Turismului în Doha, Qatar, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului. Tema din acest an este ”Turismul sustenabil — un instrument pentru dezvoltare”, în contextul anului 2017, Anul Turismului Sustenabil. Agenda Universală 2030 pentru dezvoltare durabilă urmărește o schimbare la nivelul politicilor, practicilor de afaceri și comportamentului consumatorilor pentru dezvoltarea sectorului turistic durabil.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*