S-a stins din viață colegul nostru de breaslă, jurnalistul Mircea Anghel

Mircea Anghel, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști ai Lugojului, s-a stins din viață miercuri, 17 martie 2021. Avea 70 de ani (s-a născut la 19 noiembrie 1950). Absolvent al Colegiul Național “Coriolan Brediceanu” și al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport (a predat la fostul Liceu Agricol și la Liceul Braniște), profesorul Mircea Anghel a făcut din jurnalistică o pasiune, care s-a dovedit a fi vocație.
Stau dovadă nenumăratele sale articole publicate în săptămânalul lugojean ”Actualitatea”, dar și în alte publicații, abordând teme dintre cele mai diferite, de la cronici sportive și articole de actualitate, la articole culturale, despre spectacole corale, recitaluri muzicale, spectacole de teatru, lansări de carte și vernisaje de expoziții de artă plastică.

Portretul jurnalistului incisiv, care nu s-a dat înapoi de la polemici, a fost dublat de omul bonom, dotat cu un umor fin, de calitate, care răzbate din cele două volume pe care le-a publicat în timpul vieții: ”kikirimikiri” (după rubrica omonimă de pastile de realitate redate în stil ironic) și ”Vitralii din cioburi de realitate”.

A fost membru fondator al Cercului Rebusist ”Evrika” Lugoj și a colaborat la săptămânalul ”Redeșteptarea” cu careuri, alături de alți rebusiști talentați.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Articolul S-a stins din viață colegul nostru de breaslă, jurnalistul Mircea Anghel apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*