S-a stins din viață dr. Ioan Boroșteanu, unul dintre cei mai apreciați medici pediatri ai Lugojului

S-a stins din viață, la Timișoara, unul dintre cei mai apreciați medici pediatri ai Lugojului. Dr. Ioan Boroșteanu, medic primar pediatru, a trecut în eternitate la vârsta de 77 de ani. În ultima perioadă, fusese internat la Timișoara la secția ATI, dar medicii de acolo nu i-au mai putut salva viața.
Dr. Ioan Boroșteanu, fiul lui Haralambie și al Mariei, s-a născut în așezarea bănățeană Răchita, la 28 octombrie 1944.

Din data de 1 octombrie 1984, a ajuns la Spitalul Municipal Lugoj, ca angajat al Secției de Pediatrie. A fost un medic iubit deopotrivă de părinți și de copii, pentru tactul și empatia cu care se apropia de cei mici, pentru a le alina suferințele.

Timp de un deceniu, în perioada 1991 – 2011, a ocupat funcția de șef al Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal din Lugoj.

Medicul primar pediatru Ioan Boroșteanu a ieșit la pensie la data de 1 septembrie 2011, după care, o perioadă, a activat în cadrul unui cabinet privat care funcționa pe malul Timișului.

Implicat în viața societății lugojene, a fost ales consilier municipal în legislatura 1996 – 2000, pe Lista lugojenilor, o formațiune formată de fostul primar Virgil Turcan. Alături de părintele Gheorghe Cristescu, a reprezentat această formațiune, iar după desființarea acesteia, a fost consilier independent.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Articolul S-a stins din viață dr. Ioan Boroșteanu, unul dintre cei mai apreciați medici pediatri ai Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*