S-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din generația lui Domide, Brosovszky sau Axente

Clubul UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din superba generație roș-albă din prima parte a anilor ’70.

„Pali” Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrățirea și Crișul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puțin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reușită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă.

Cu UTA are în palmares un titlu de vicecampion național, la capătul sezonului 1971-1972. În același sezon a fost protagonist important al parcursul Bătrânei Doamne din Cupa UEFA, parcurs întins până în sferturile de finală, acolo unde arădenii au fost stopați de Tottenham.

Și tot în anul 1972 a jucat în echipa națională a României. În 1974 s-a întors la Oradea, promovând cu FC Bihor în Divizia A un an mai târziu, și a jucat până în 1979, apoi a activat, multă vreme, ca antrenor.

S-a întors cu plăcere la Arad de fiecare dată când fotbaliștii de altădată s-au reunit pentru a rememora clipele de glorie.

Chiar luni povestea că este bucuros că fiul său a devenit antrenor coordonator la Academia Bozsik din Nyiregyhaza, după ce săptămâna trecută a fost să-l vadă la lucru pe nepotul său Patrick (17 ani), și el fotbalist, la Academia Ferenc Puskas. ”Ai fost idolul meu. Îmi este tare greu să scriu de tine la trecut. Nu am cuvinte să spun ce durere mi-ai lăsat în suflet. Nu am dorit niciodată să sosească clipa asta. Te-am iubit și te iubesc enorm. Să ai grijă de noi de acolo de sus. Meciul tău s-a terminat”, este postarea emoționantă a fiului său, Paul Popovici junior.

Odihnească-se în pace!

În fotografie, generația UTA din 1973. Sus: Jurcă (antrenor), Domide, Popovici, Ghiță, Vidac, Iorgulescu, Pozsonyi, Kukla, Biro, Coman (antrenor). Jos: Brosovszky, Purima, Trandafilon, Axente, Kun, Munteanu.

0
0

Articolul S-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din generația lui Domide, Brosovszky sau Axente apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*