S-au stabilit seriile pentru turneele finale de junioare U15 și U17

Campionatele de junioare U15 și U17 se apropie de final. După mai bine de un an și jumătate de inactivitate, tinerele jucătoare s-au putut bucura din nou de fotbal într-o competiție oficială.

Campionatul Național de Junioare U15

A debutat la jumătatea lunii mai cu 30 de echipe la start, dintre care 16 cluburi cu reprezentante în Liga 1 Masculin. Din cele 16 echipe, doar 5 au apelat la protocoale de colaborare cu alte echipe de fotbal feminin (FC Viitorul Constanța, FCSB, CFR 1907 Cluj, Chindia Târgoviște și Politehnica Iași), celelalte 11 optând pentru varianta de a-și forma propria secție de fotbal feminin în cadrul clubului.

După disputarea partidelor din grupe, s-au calificat la turneul final câștigătoarele celor 7 serii, alături de cel mai bun loc 2. Turneul final se va desfășura în perioada 2-6 iulie la Odorheiu Secuiesc.

În urma tragerii la sorți care a avut loc marți, 22 iunie, la sediul FRF, cele 8 echipe au fost împărțite în două grupe, conform tabelei Berger:

*Echipa Vulpițele Galbene Roman a fost câștigătoarea Seriei 7, însă clubul a anunțat printr-o adresă oficială către FRF că nu se poate prezenta la turneul final. Prin urmare, locul său a fost preluat de ocupanta locului 2 în serie, AFC Botoșani. 

PROGRAM SERIA 1
PROGRAM SERIA B

Finala competiției este programată pe 6 iulie, de la ora 10:30, pe stadionul Municipal din Odorheiu Secuiesc. În ultimul act se vor întâlni primele clasate din cele două serii!

Turneul final al Campionatului Național de Junioare U17 debutează pe 29 iunie

Noua competiție înființată de Federația Română de Fotbal a aliniat la start 23 de echipe.

Cele șase echipe calificate la turneul final se vor decide pe 26 iunie, după disputarea fazei zonale. Conform regulamentului, după încheierea jocurilor din faza grupelor, echipele calificate mai departe vor disputa următoarele meciuri:

  • ACS Fortuna Becicherecu Mic – LPS Cluj-Napoca
  • AFC Universitatea Olimpia Cluj – ACS ASU Politehnica Timişoara Clujana
  • ACS Vasas Femina FC –  CN Nicu Gane Fălticeni
  • ACS Zimbrul Tulcea – ACS Fotbal Feminin Baia Mare
  • CS Universitatea Alexandria – ACS Selena S.N. Constanţa
  • AFC Fair-Play Joc Cinstit – ACS Atletic Drobeta Turnu Severin

Meciurile se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate pe 26 iunie, de la ora 17:30

Turneul final al primei ediții se va disputa în perioada 29 iunie – 2 iulie la Cluj Napoca, pe stadionul Clujana. Marți, 22 iunie, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru turneul final, programul urmând a fi anunțat după aflarea finalistelor.

Seria 1

  1. Câștigătoarea meciului AFC Fair-Play Joc Cinstit – ACS Atletic Drobeta Turnu Severin
  2. Câștigătoarea meciului Fortuna Becicherecu Mic – LPS Cluj Napoca
  3. Câștigătoarea meciului Universitatea Alexandria – Selena ȘN Constanța

Seria 2

1.Câștigătoarea meciului Vasas Femina Odorhei – CN Nicu Gane Fălticeni

2.Câștigătoarea meciului ”U” Olimpia Cluj – ASU Poli Timișoara

3.Câștigătoarea meciului ACS Zimbru Tulcea – Fotbal Feminin Baia Mare

Finala Campionatului Național de Junioare U17 este programată pe 2 iulie, de la ora 11:00, pe stadionul Clujana din Cluj-Napoca. În ultimul act se vor întâlni câștigătoarele celor două serii!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*